Absolvenții români din străinătate, drept de profesare în țară, fără ”bariere artificiale”. Robert Cazanciuc (PSD): ”Vot unanim”

Senatul a decis, unanim, pentru dreptul absolvenților români din străinătate.

Senatorul PSD Robert Cazanciuc a anunțat, luni, că absolvenții români din străinătate pot profesa în România, după ce a fost senatorii au votat propunerea legislativă pentru modificarea articolului 38 din Legea nr.200/2004 privind recunoaşterea diplomelor şi calificărilor profesionale pentru profesiile reglementate din România.

”Vot unanim.

Toate grupurile parlamentare au votat astăzi inițiativa propusă de mine și Daniel Fenechiu prin care absolvenții români ai universităților din străinătate au dreptul să profeseze în România, în specialitatea studiilor, fără niciun fel de bariere artificiale.

Inițiativa restabilește normalitatea și înlătură inechitățile care împiedicau studenții români să intre într-un corp profesional din țară și să profeseze pe baza diplomelor de absolvire obținute în străinătate și recunoscute de Ministerul Educației.

Propunerea legislativă adoptată astăzi vizează modificare Legii nr. 200/2004 privind recunoașterea diplomelor și calificărilor profesionale”, a scris Robert Cazanciuc pe Facebook.

Citește și: Profesor pentru o oră. Robert Cazanciuc le-a predat liceenilor "lecția de democrație"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel