Abu Dhabi investește în UniCredit. Eurozona, salvată de arabi

unicredit bank
unicredit bank


Cea mai mare bancă italiană, UniCredit, despre care se spunea că are credite neperformante ce pun în pericol stabilitatea zonei euro, a decis să treacă la o mărire de capital, pe lângă o restructurare duă, cu sute de filiale închise și zeci de mii de concedieri. Potrivit unor surse citate de Reuters, fondul de investiții Aabar Investments va cumpăra noi acțiuni pentru a-și menține participația nediluată. 

Având în vedere mărimea operațiunii de vânzare de acțiuni pregătită de UniCredit, fondul din Abu Dhabi va fi nevoit să investească aproximativ 650 milioane de euro pentru a-și menține participația de 5% pe care o deține la UniCredit, unde este al doilea mare acționar după fondul american Capital Research and Management Company.

O altă sursă a precizat că UniCredit se pregătește să demareze operațiunea de majorare a capitalului imediat după aprobarea rezultatelor pe anul 2016, în data de 9 februarie.

Separat, două surse au confirmat un articol publicat în cotidianul Il Messaggero, potrivit căruia UniCredit ar putea să vândă noile acțiuni la un discount de 30-40% față de prețul teoretic de vânzare. Conform surselor, noile acțiuni ar putea fi vândute la un preț de 1,2-1,3 euro per titlu fiecare, adăugând însă că deocamdată nu a fost luată încă o decizie finală cu privire la preț.

Concedieri și închideri de filiale

Luna trecută, noul director general de la UniCredit, Jean Pierre Mustier, a prezentat un plan de restructurare care prevede eliminarea a 14.000 de locuri de muncă și închiderea a 944 de sucursale. În cadrul acestui plan de restructurare, UniCredit, ar urma să lanseze luna viitoare o vânzare de acțiuni pentru a-și consolida baza de capital.

UniCredit este prezentă în 17 țări din lume, cu peste 8.500 de sucursale și 147.000 de angajați. UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală și de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale. În România, UniCredit Bank Austria, divizie a grupului bancar italian UniCredit, și-a majorat participația pe care o deține la UniCredit Țiriac Bank, de la 50,5% până la 95,6% din acțiuni, prin preluarea pachetului de 45% deținut de omul de afaceri Ion Țiriac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel