AC Milan îi aduce un omagiu lui Silvio Berlusconi - proprietarul „de neuitat”, care a murit la 86 de ani

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

AC Milan i-a adus un omagiu „de neuitat” fostului proprietar Silvio Berlusconi, după moartea acestuia, luni, la vârsta de 86 de ani.

 

AC Milan i-a adus un omagiu „de neuitat” fostului proprietar Silvio Berlusconi, după moartea acestuia, luni, la vârsta de 86 de ani.

Berlusconi a cumpărat clubul din orașul natal în 1986. Acesta a transformat o echipă care se străduia să supraviețuiască, într-unul dintre cele mai de succes cluburi din fotbal din lume, scrie BBC.

Sub conducerea sa, Milan a câștigat cinci cupe europene și opt titluri în Serie A. În 2017, el a vândut clubul unor investitori chinezi pentru 740 de milioane de euro.

Milan a postat pe Twitter: „Cu profundă întristare, clubul AC Milan este îndurerat de decesul Silvio Berlusconi, proprietarul de neuitat al clubului, și dorește să ia legătura cu familia, asociații și cei mai dragi prieteni pentru a ne împărtăși condoleanțele”.

Fostul premier italian a revenit la fotbal în mai puțin de 18 luni de când a vândut clubul AC Milan, când holdingul său, Fininvest, a cumpărat 100% din acțiunile echipei din Divizia a 3-a, Monza, în 2018.

Berlusconi și fostul director executiv al Milanului, Adriano Galliani, au condus clubul în Serie A pentru prima dată în cei 110 ani de existență.

Într-o declarație, clubul Monza spunea: „Pentru totdeauna cu noi. Adriano Galliani și toată echipa AC Monza deplâng pierderea lui Silvio Berlusconi.

"Un gol care nu poate fi umplut niciodată, pentru totdeauna cu noi. Vă mulțumim pentru tot, domnule președinte."

Într-un comunicat de presă, echipa rivală din oraș a clubului AC Milan, Inter, a transmis: "(Berlusconi) a lăsat o amprentă de neșters în istoria țării noastre. Provocările dintre Inter și Milanul său au făcut din orașul Milano inima fotbalului mondial".

Berlusconi a fost o figură controversată și s-a plâns deseori de faptul că este o victimă – în special a procurorilor din Milano – susținând cândva că a făcut 2.500 de apariții în instanță în 106 procese, de-a lungul a 20 de ani.

Acuzațiile de-a lungul anilor au inclus delapidare, fraudă fiscală și contabilitate falsă și încercarea de a mitui un judecător. El a fost achitat sau i s-au anulat condamnările de mai multe ori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel