Academia Infractorilor Români, călcată de procurorii DNA

O grupare extrem de periculoasă intitulată Academia Infractorilor Români, a fost "călcată" de procurorii DIICOT. 54 de percheziţii au avut loc la gruparea de hoți, coordonată de interlopul Adrian Marin Botez, zis „Ţâţă", cel care a fost eliberat din greşeală de poliţişti, din arestul Poliției Capitalei. În acest caz, prejudiciul este estimat la zece milioane  de euro.

Gruparea,  intitulată „Academia Infractorilor Români", este formată din  peste 100 de membri, recrutați din județul Neamț, fiind  structurată după reguli militare.  Hoţii erau antrenaţi timp de 90 de zile în locații din Cluj-Napoca, București și Constanța de către foste cadre militare ieşite la pensie, înainte de a fi trimişi să fure în străinătate, din magazine de lux.

Ei erau amprentați, li se luau probe ADN și li se făceau dosare în care erau menționați rudele și apropiații mebrilor, dar și viciile pe care le aveau, mai spune reprezentantul.

Gruparea are contabili, avocaţi, iar hoţii aveau un cod de reguli stricte, depunând jurământ. „Erau spălaţi pe creier", a declarat adjunctul DIICOT, procurorul Giorgiana Hossu.

Un jaf la magazin dura 60 de secunde, fiecare hoţ având repartizat un rol exact în jaf. „Se acţiona după metoda celebrei grupări sârbe „Pantera roz", a spus procurorul Hossu.

În urma acţiunii de joi dimineaţă, vor fi duse la audieri 22 de persoane, suspectate de tâlhărie şi furt.

Hoţii au acţionat, în ultimii doi ani, în ţări precum Belgia, Andorra, Germania, Austria, Olanda, Croaţia sau Slovenia, ei furând, din magazine de lux, bijuterii şi ceasuri, în valoare totală de zece milioane de euro, conform anchetatorilor.

Liderul acestei reţele organizate era interlopul Adrian Marin Botez, prins în 16 ianuarie, după ce a fost căutat mai mult de şase luni, el fiind eliberat din arestul Capitalei, deşi fusese condamnat la zece ani de închisoare pentru că a încercat să îl omoare pe Dumitru Mironescu.

Procruroii DIICOT au organizat peste 50 de comisii rogatorii pentru a-i audia pe membrii reţelei reţinuţi de poliţiştii din alte state. DIICOT a investigat această reţea începând din 2013, cu sprijinul Poliţiei şi SRI, a declarat procurorul Giorgiana Hossu.

Din grupare au făcut parte peste 100 de hoţi. Un jaf la magazin dura 60 de secunde, fiecare hoţ având repartizat un rol exact în jaf. „Se acţiona după metoda celebrei grupări sârbe „Pantera roz", a spus procurorul Hossu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel