Zeci de muncitori ai magazinelor alimentare au murit din cauza coronavirusului, în ciuda măsurilor de distanțare socială.
Zeci de muncitori ai magazinelor alimentare au murit din cauza coronavirusului, în ciuda măștilor, verificării temperaturii și restricțiilor de capacitate, conform CNN. Până acum, supermarketurile nu au fost de acord cu cea mai dură restricție posibilă: interzicerea clienților în incinta lor.
Cu toate acestea, unii experți, lideri de sindicat și deținători de magazine mici cred că este prea periculos să lași clienții să intre printre raioane, ajungând în contact cu muncitorii. Magazinele încă sunt pline de clienți, iar cercetătorii sunt de părere că este timpul ca marile lanțuri comerciale să treacă la livrarea acasă și la ridicarea la pachet a mâncării și celorlalte lucruri esențiale.
„Clienții ignoranți" sunt „probabil cel mai mare risc" al muncitorilor din acest sector, transmite președintele Sindicatului pentru mâncare și muncitori comerciali american, Marc Perrone. Sindicatul spune că 85% din membrii săi au raportat că clienții nu respectă regulile de distanțare socială.
„Orice reduce nevoia de interacțiune cu publicul și permite o mai mare distanțare socială va fi, în final, pentru a proteja mai performant lucrătorii din magazinele alimentare", a spus profesorul John Logan de la San Francisco State University.
„Este și mai clar că nu există un mod real de a-mi proteja angajații și publicul, mai ales că servim 960 de persoane pe zi, într-un magazin de 1.200 mp", a spus managerul general al unui magazin american, Mike Houston. „Nu sunt de acord să-mi pun angajații din magazinul alimentar, pe cât de esențiali sunt, într-o poziție de risc, expunându-i la o infecție fatală".
Drept răspuns, unele companii americane mari cu o infrastructură online dezvoltată, precum Best Buy, au trecut la modelul de livrare acasă, în timpul pandemiei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News