Centrul Brașovului ar putea deveni pietonal. Primăria vrea să interzică accesul mașinilor. Unde vor parca turiștii

Accesul mașinilor ar putea fi interzis în centrul unui oraș din Români / Foto: Captură video Observator
Accesul mașinilor ar putea fi interzis în centrul unui oraș din Români / Foto: Captură video Observator

Brașovul vrea să interzică accesul mașinilor în centrul orașului. 

Brașovul ar putea interzice accesul cu mașina în centrul istoric al municipiului, pentru turiștii și localnicii care nu stau în zonă. Decizia s-ar putea aplica doar pentru zilele de la sfârșit de săptămână și se bazează pe studii de trafic, făcute la orele de vârf din weekend. Această idee a fost lansată ieri în dezbatere publică de către primarul orașului. 

Potrivit datelor, peste 26.000 de mașini au intrat în centrul istoric al Brașovului, pe principala cale de acces, doar între 1 și 3 decembrie, în acest an.

Foto: Captură video Observator

Unde vor parca turiștii pe timpul interdicției

Unde vor parca turiștii pe timpul interdicției? În curtea marilor centre comerciale, contracost, spune edilul șef.

"Am inițiat deja un dialog cu centrele comerciale, pentru a defini un produs comun, un produs care să acopere parcarea pe o zi și să aibă și transport inclus, în acest tarif", a spus Allen Coliban, primarul Brașov, la Observator.

În plus, special pentru turiști, la Brașov se construiește, în nordul oraşului, o parcare cu 700 de locuri, o investiție de peste 85 de milioane de lei, fără TVA. Măsura privind interzicerea accesului cu mașina în centrul istoric al municipiului va fi transpusă într-un proiect de Hotărâre de Consiliul Local. Decizia finală se va lua cel mai devreme la sfârșitului lunii ianuarie a anului viitor.

Limitarea accesului mașinilor în anumite zone aglomerate este o măsură adoptată și de alte orașe europene. Oamenii sunt îndemnați să folosească mijloacele de transport în comun, să își cumpere biciclete, iar dacă au de parcurs distanțe mici, să meargă mai mult pe jos, mișcarea fiind de altfel și sănătoasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel