Oţetul de mere consumat înainte de fiecare masă reduce considerabil riscul apariţiei unui accident vascular cerebral (AVC) şi a unui infarct miocardic, potivit cercetătorilor de la Universitatea Aston din Birmingham.
Oțetul de mere natural are foarte puține calorii. Nu are multe vitamine și minerale, dar conține o cantitate mică de potasiu. Puterea lui stă în aminoacizi și antioxidanți. Ingredientul lui principal este acidul acetic, care are un potențial antimicrobian foarte mare. Poate ucide anumite tipuri de bacterii și agenți patogeni.
Cercetătorii britanici recomandă să consumăm în mod frecvent acest aliment, înainte de fiecare masă, amestecând 30 ml de oţet de mere cu 200 ml de apă.
Oţetul de mere reduce cu 13% colesterolul rău din organism, iar scăderea colesterolului rău are efecte pozitive asupra sănătăţii, împiedicând apariţia unor afecţiuni cardiace.
[citeste si]
De asemenea, oţetul de mere contribuie la reducerea în greutate, fiind un aliat sigur în dietă şi având capacitatea de a susţine procesul de ardere al grăsimilor, ajutând mult în curele de slăbire.
Oţetul de mere mai tratează afecţiunile la nivelul articulaţiilor, în special inflamarea articulaţiilor, artritele şi ajută în tratatea arsurilor suferite la nivelul epidermei.
Oțetul de mere este un produs sănătos, dar poate avea și efecte secundare. Persoanele care au ulcer sau gastrită hiperacidă trebuie să-l folosească cu prudență. Este recomandat să folosești oțet de mere organic nefiltrat sau preparat în casă. Ține cont și de faptul că, în ciuda beneficiilor sale de necontestat, nu trebuie să ignori semnele unor boli grave, crezând că așa le poți trata de una singură.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci