Un accident în care au fost implicate 20 de maşini a avut loc, luni dimineaţă, pe DN15 E60, în localitatea Sânpaul, până în prezent nefiind anunţate victime în stare gravă, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'Horea' al judeţului Mureş.
UPDATE
Direcţia de Drumuri şi Poduri (DRPD) Braşov a anunţat că în zona pasajului din comuna Sânpaul, judeţul Mureş, unde 20 de maşini au fost implicate într-un carambol, s-a acţionat cu sare de două ori după lăsarea ceţii, luni dimineaţă, vizibilitatea în zonă fiind sub 50 de metri.
'Accidentul s-a întâmplat în zona pasajului Sânpaul în condiţii de ceaţă densă, cu vizibilitate de sub 50 de metri. Revizia s-a făcut cu 3 autospeciale, în jurul orei 4,00, apoi la 6,30, când s-a lăsat ceaţa au ieşit pentru acţionare 3 auto cu 12 tone sare. Ca rută ocolitoare, se recomandă A3 Ungheni - Ogra. (...) Am primit între timp raportarea detaliată a intervenţiilor de azi dimineaţă de pe DN 15. Menţionez că toate utilajele sunt monitorizate prin GPS şi la consumul de sare', a precizat reprezentantul DRPD Braşov, Robert Elekes. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş a anunţat, luni, că poliţiştii sunt la faţa locului şi investighează cauzele producerii evenimentului.
'În această dimineaţă, în jurul orei 6,30, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş au fost sesizaţi despre producerea unui eveniment rutier, pe DN 15 E60, în localitatea Sânpaul, cu implicarea mai multor autoturisme. Deplasaţi la faţa locului, din primele cercetări efectuate, la km. 54+750 m, poliţiştii au stabilit faptul că pe un pasaj de cale ferată din localitatea Sânpaul, în condiţii de carosabil alunecos, s-a produs o coliziune, între 20 de autovehicule, care circulau în direcţia Târgu Mureş.'
'În urma accidentului a rezultat rănirea, posibil uşoară, a unei femei, pasageră într-unul dintre autoturisme. Poliţiştii se află la faţa locului, pentru efectuarea cercetării locului faptei, se procedează la identificarea şi testarea alcoolscopică a tuturor conducătorilor auto implicaţi, în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor şi cauzelor producerii evenimentului rutier, urmând a fi luate măsurile legale în consecinţă', au precizat reprezentanţii IPJ Mureş, într-un comunicat de presă. Traficul rutier este încă blocat, fiind deviat pe sub pasajul de cale ferată, conducătorii auto fiind direcţionaţi spre autostradă.
Știrea inițială
'Este vorba de o tamponare uşoară, 20 de autovehicule implicate, o victimă de cod verde cu atac de panică a fost preluată de SMURD. Circulaţia este blocată', precizează ISU Mureş. Potrivit sursei citate, pompierii de la Detaşamentul Târgu Mureş asigură măsurile PSI.
Totodată, reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov susţin că în zonă s-a acţionat luni dimineaţă, între orele 5,00 şi 6,00, cu sare.
Titi Aur, expert în conducere defensivă, a explicat, în exclusivitate pentru DC NEWS, ce ar trebui să facă un cursant după ce a absolvit școala de șoferi și și-a obținut permisul de conducere.
Titi Aur susține că după ce își ia permisul de conducere, un șofer ar trebui să meargă neapărat să facă și o școală de conducere defensivă pentru a învăța să conducă în siguranță. "În general, șoferul începător nu face accident grav în primele 2-3 luni, încă este prudent, încă merge încet", avertizează Titi Aur, afirmând că abia apoi șoferii încep să se creadă "stăpânii lumii" pe șosele.
"M-ați întrebat de sfaturi pe care le dau viitorilor cursanți. După ce face școala de șoferi, așa cum e în România, că alta nu avem din păcate, să vină obligatoriu la un curs de conducere defensivă. Nu la Titi Aur neapărat, oriunde se face, dar unde se face de calitate, nu să își ia doar o diplomă, ci să meargă într-un loc unde se fac cursuri de calitate pentru a învăța cu adevărat să conducă. După ce își ia permisul, de preferat sau recomandat. După ce a luat permisul și după ce are un pic de experiență, după ce conduce o lună, două, trei, ca să i se ducă mâinile și picioarele pe comenzile mașinii oarecum din reflex, că la început încă te uiți unde e pedala de frână, după asta, e recomandat să vină la un curs de conducere defensivă pentru că, în general, șoferul începător nu face accident sau nu face accident grav în primele 2-3 luni, încă este prudent, încă merge încet."
"Accidentul apare după 6 luni, după un an, când cel de la volan se crede stăpânul lumii, nu este suficient de pregătit, nu are experiența kilometrilor, dar deja începe să simtă mașina și atunci apare și pericolul. Nefiind pregătit din școala de șoferi și am demonstrații, în școlile din România nu devii șofer, devii doar posesor de permis de conducere, deci următorul pas este să vină la școala de conducere defensivă.", a declarat Titi Aur.
Conducerea mașinii și educația de acasă. CITEȘTE CONTINUAREA ARTICOLULUI AICI!
Un alt accident grav a avut loc zilele trecute. Conform ISU Timiș, un autovehicul cu mai mulți pasageri s-a răsturnat în localitatea Iecea Mică.
„La fața locului s-au deplasat de urgență o autospecială de primă intervenție, o autospecială de descarcerare, 3 echipaje SMURD, o autospecială de transport personal și victime multiple și 16 pompieri. De asemenea, la fața locului s-au deplasat și 4 ambulanțe SAJ și voluntarii de la SVSU Iecea Mare, SVSU Carpinis și SVSU Jimbolia”, arată sursa citată.
Din primele informații primite de la fața locului, ar fi vorba despre zece persoane implicate în accident, dintre care două victime decedate.
ISU Timiș a revenit anunțând că în accident au fost implicate 12 persoane, dintre care două victime decedate și zece persoane rănite. Toți sunt bărbați, cetățeni străini.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News