Carnagiu în Hunedoara: 5 oameni au murit după ce o maşină a intrat într-un cap de pod

foto: IPJ Hunedoara
foto: IPJ Hunedoara

Săptămâna a început cu o tragedie!

UPDATE: S-au aflat vârstele cele cinci tineri care și-au pierdut viața în accident: 22 ani conducătorul, biciclistul care a fost acroșat (rănit ușor) iar ceilalți patru aveau 19 ani, 21 ani, 22 ani respectiv 24 ani.

Un accident cumplit a avut loc pe un DN de pe raza județului Hunedoara. Cinci persoane au decedat şi o alta a fost grav rănită, după ce o maşină a intrat într-un cap de pod, pe un drum judeţean, în zona localităţii Gelmar.

Potrivit IPJ Hunedoara, accidentul a avut loc duminică seară.

"La data de 11 august 2023, în jurul orei 23,00, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la producerea unui eveniment rutier, pe DJ705. Din primele cercetări, poliţiştii au stabilit că un tânăr de 22 de ani, din localitatea Geoagiu, în timp ce conducea un autoturism din direcţia Geoagiu spre Gelmar, a efectuat depăşirea unui alt autoturism, a pierdut controlul volanului şi a lovit un cap de pod, acroşând, totodată şi un biciclist, care se deplasa pe partea carosabilă. În urma impactului, a rezultat decesul conducătorului auto şi a patru pasageri din autoturism, precum şi rănirea biciclistului, un minor de 15 ani, care a fost transportat UPU Deva, în vederea acordării de îngrijiri medicale", precizează sursa citată.

Toate cele cinci persoane decedate erau bărbaţi, transmite ISU Hunedoara.

La faţa locului s-au deplasat două echipaje de intervenţie şi unul de prim ajutor, echipaje de poliţie, jandarmi şi două ambulanţe ale Serviciului de ambulanţă Judeţean Hunedoara.

De ce se petrec cele mai multe accidente pe drumurile naționale

Cele mai frecvente cauze sunt legate de condițiile de trafic și infrastructură. 

Drumurile naționale sunt adesea rute principale care conectează orașe și regiuni, atrăgând un volum mare de trafic. Numărul mare de mașini poate duce, automat, la congestie și la un risc mai mare de coliziuni. În plus, pe drumurile naționale circulă și camioane de mare tonaj dar și motociclete iar diferențele de viteză și de dimensiune între aceste vehicule pot contribui la accidente violente. Nu puține sunt cazurile când drumurile naționale au semnalizare deficitară, infrastructură cu probleme cum ar fi gropi, fisuri sau denivelări care pot provoca pierderea controlului vehiculului și accidente.

Viteza excesivă, conducerea sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise, distragerea atenției (de exemplu, utilizarea telefonului mobil) sunt comportamente frecvent întâlnite pe drumurile naționale și astfel se ajunge la tragedii ca cea de pe raza județului Hunedoara, în weekend. 

La ce să fim atenți când conducem pe un DN

Când conduci pe drumurile naționale, în special, este important să fii atent la mai multe aspecte pentru a asigura siguranța ta și a celorlalți participanți la trafic. Iată câteva puncte esențiale de care să ții cont:

1. Adaptează viteza în funcție de condițiile de drum, trafic și vreme. Respectă semnele de limitare a vitezei, care pot varia în funcție de zonă și condițiile de trafic.

2. Păstrează o distanță suficientă față de vehiculul din față pentru a avea timp să reacționezi la eventualele obstacole sau situații neașteptate.

3. Fii atent la semnele rutiere și marcajele de pe drum care indică viraje, intersecții, zone de lucru sau alte condiții speciale.

4. Reduce viteza în condiții de ploaie, ceață sau ninsoare. Menține farurile aprinse în condiții de vizibilitate redusă și asigură-te că parbrizul este curat.

5. Fii atent la schimbările de trafic! Atenție la vehiculele de mare tonaj, care pot avea puncte moarte mai mari și pot necesita mai mult spațiu pe drum. Verifică oglinzile și folosește semnalele atunci când schimbi banda sau efectuezi manevre.

6. Fii atent la gropi, fisuri și denivelări pe drum care pot afecta stabilitatea vehiculului. Fii vigilant în zonele de construcție și respectă semnalele de circulație temporare.

7. Nu folosi telefonul mobil sau alte dispozitive care pot distrage atenția. Evită distragerile precum consumul de alimente sau ajustarea radio-ului în timpul conducerii.

8. Anticipează comportamentul celorlalți șoferi și fii pregătit să reacționezi la acțiuni neașteptate. Nu te angaja în competiții de viteză și evită manevrele riscante.

9. Asigură-te că vehiculul tău este în stare bună de funcționare, inclusiv frânele, anvelopele, luminile și nivelul de combustibil.

10. Nu în ultimul rând, respectă regulile de prioritate la intersecții și folosește semnalele de direcție pentru a-i informa pe ceilalți șoferi despre intențiile tale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel