Patru persoane au fost rănite, miercuri seara, la intrarea în comuna Goleşti, în urma unui accident rutier în care au fost implicate două maşini, fiind nevoie de intervenţia descarcerării pentru una dintre victime, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.
"În urma producerii accidentului rutier, pe E85, în comuna Goleşti, a rezultat rănirea gravă a unuia dintre conducătorii auto şi rănirea uşoară a altor trei persoane, o femeie care se afla la volanul celuilalt autoturism şi doi pasageri din primul autoturism, bărbaţi", a precizat IPJ Vrancea.
Potrivit reprezentanţilor Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vrancea, un bărbat a ajuns în comă la spital.
"În urma accidentului rutier, un tânăr de 25 de ani a fost preluat de ambulanţă şi transportat la spital, inconştient, cu Glasgow 9, având multiple traumatisme. Au fost de asemenea preluate alte două victime, o tânără de 18 ani cu un traumatism toracic minor şi un adolescent de 15 ani cu un traumatism membru inferior", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al SAJ Vrancea, Marinela Preda.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă pentru asigurarea măsurilor de protecţie la locul accidentului şi cu o autospecială de descarcerare.
În zonă, traficul de desfăşoară alternativ, pe un singur sens de circulaţie, scrie Agerpres.
Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal întocmit pentru vătămare corporală din culpă.
”Mentalitatea generală este că avem accidente și suntem pe primul loc în Europa la sânge pe șosea, morți și răniți pe șosea sau pe ultimul loc la siguranță rutieră pentru că nu avem drumuri. Asta spunea cam toată lumea. Odată ce au început să se facă drumurile din ce în ce mai bune, să se modernizeze, și aici mă refer în special la drumurile principale care străbat România, DN1, DN2, DN6, DN7, DN5, înspre Moldova, înspre Ardeal, înspre Muntenia. a trecut numărul de victime în aceste zone. Și atunci vine întrebarea: de ce?
Răspunsul, de fiecare dată, duce către factorul uman, adică ce face omul, omul de la volan și nu numai, pentru că implicăm și pietonul, și biciclistul și trotinetistul, dar în mod special omul de la volan. Omul de la volan ce face? Face rău. Face rău în sensul că nu este educat cum trebuie, nu are cei șapte ani de acasă, nu este învățat nimic în școala generală, școala de șoferi se face foarte sumar cu o programă insuficientă", a declarat Titi Aur pentru DC NEWS. VEZI MAI MULTE AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu