Accident ferioviar la Iași: un tren a lovit un autotren plin cu cereale

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @aleksandarlittlewolf
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @aleksandarlittlewolf

Un autotren încărcat cu cereale a fost lovit de trenul R 5605 între stațiile Târgu Frumos și Ruginoasa din cauza neatenției unui conducător auto la o trecere la nivel cu calea ferată. Nu au fost răniți pasageri sau personal feroviar.

CFR SA a anunțat că, în cursul zilei de astăzi, s-a produs un accident feroviar în județul Iași, între Târgul Frumos și Ruginoasa. 3 trenuri au fost nevoite să staționeze în stațiile cele mai apropiate, din cauza penei de curent provocate în urma incidentului.

"Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că astăzi, 12 iulie 2024, în jurul orei 12:30, ca urmare a neasigurării unui conducător auto la o trecere la nivel cu calea ferată, situată între stațiile Târgu Frumos și Ruginoasa, s-a produs lovirea unui autotren încărcat cu cereale de către trenul R 5605, la km 17+200.

Din informațiile transmise de la fața locului, pasagerii şi personalul feroviar din trenul R 5605 Iași – Suceava Nord nu au fost răniți, însă ca urmare a impactului dintre tren și autotren s-a produs avarierea locomotivei și un deranjament la sistemul de alimentare cu energie electrică a liniei de contact, pe ambele fire de circulație de la Pașcani la Târgu Frumos.

Până la repunerea sub tensiune a liniei de contact, într-o primă etapă pe firul II, următoarele 3 trenuri Regio – R 11462 (Suceava Nord – Iași), R 6441 (Iași – Pașcani) și R 5604 (Suceava Nord – Iași) – vor staționa temporar în gările adiacente, acestea urmând să fie reînscrise în circulație după finalizarea intervențiilor necesare pentru restabilirea sistemului de alimentare cu energie electrică a liniei de contact.

Menționăm faptul că, până la sosirea locomotivei de ajutor pentru trenul R 5605, personalul SRCF Iași intervine cu o drezină pantograf pentru repunerea sub tensiune a liniei de contact pe firul II, astfel încât să asigurăm continuitate în trafic pentru trenurile staționate temporar, trenul R 5605 urmând a fi reînscris în circulație după sosirea locomotivei de ajutor." se arată într-un comunicat al companiei.

UPDATE: Circulaţia trenurilor pe firul II, între staţiile Târgu Frumos şi Rugionoasa, a fost reluată începând cu ora 14:35.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel