Accident feroviar grav. Cincisprezece răniți, șase în stare gravă

Un accident feroviar grav a avut loc, miercuri dimineață, în județul Bistrița-Năsăud, între un tren marfar și o drezină. Martorii au sunat la 112 și au anunțat că sunt cel puțin zece răniți. Ajunși la fața locului, medicii au constatat că sunt 14 răniți, toți din drezină, angajați ai CFR. Doi răniți sunt în stare gravă, fiind solicitat un elicopter SMURD pentru ei. A fost demarată o anchetă în acest caz, pentru a se stabili ce căutau un tren personal și o drezină pe aceeași linie. 

Update: "Opt dintre victime au suferit leziuni care nu le-au pus în pericol viaţa, restul de şase au suferit multiple traumatisme şi leziuni. Victimele vor fi transporate la unităţi spitalicesti. Intervenţia a fost extrem de dificilă din cauza faptului că locul impactului este într-o zonă izolată. 800 de metri au fost parcurşi pe jos. Echipajul medical a fost nevoit să alerge cu tărgile în mână pentru a ajunge cât mai rapid", a declarat, pentru România TV, Marius Rus, purtător de cuvânt ISU Bistriţa. Astfel, sunt 15 răniți, dintre care 6 sunt în stare gravă.

Accidentul a avut loc între un tren marfar și o drezină, la intrarea într-un tunel, potrivit România TV. Nu se cunoaște ce căutau trenul și drezina pe aceeași linie. Drezina este un vehicul ușor, asemănător cu un vagonet, care servește la transporturi ușoare pe o linie ferată.

Martorii au sunat la numărul de urgenţă 112 şi au spus că cel puţin zece persoane au nevoie de ajutorul medicilor. La faţa locului s-au deplasat mai multe ambulanţe şi echipaje ISU. Au constatat că 14 persoane au fost rănite, toate aflate în drezină în momentul impactului.

"Trenul de marfă nu putea urca dealul, având multe vagoane, şi oprise. Între timp, a pornit pe calea ferată şi drezina, în spatele trenului, crezând că acesta s-a distanţat. Fiind curbă, cei din drezină nu au văzut trenul care aproape că staţiona, neputând urca dealul, şi l-au lovit din spate. E o curbă fără vizibilitate", a spus primarul din comuna Monor, Ioan Cira, potrivit Mediafax.

A adăugat: "Erau 14 persoane în drezină, iar două sunt grav rănite. Celelalte 12 au răni uşoare şi aşteptăm echipajele SMURD să le preia". 

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud, Marius Rus, a precizat că zona în care s-a produs accidentul este una accidentată, în care accesul este dificil, iar autospecialele nu pot ajunge acolo, astfel că echipele de intervenţie sunt nevoie să meargă pe jos până la locul în care s-a petrecut accidentul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel