Accident grav în Brăila: 22 de persoane au fost rănite după ce un autocar cu 72 de pasageri a intrat într-un TIR

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

În noaptea de vineri spre sâmbătă a avut loc un accident pe drumul european 584, în comuna Bărăganul din județul Brăila. 

Update

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Brăila a precizat sâmbătă că alte două persoane au fost transportate la spital în urma accidentului în care a fost implicat un autocar în care se aflau 72 de persoane, numărul celor răniţi ajungând la 22. 19 victime au fost duse la UPU Brăila şi 3 la UPU Ialomiţa.

'Victimele transportate la UPU au între 11 şi 78 ani, sunt 10 bărbaţi şi 12 femei, dintre care o minoră. Au prezentat politraumatisme cranio-cerebrale, plăgi la membre, fracturi, dureri în diferite zone ale corpului', precizează ISU Brăila.

În cauză a fost întocmit dosar penal şi sunt continuate cercetările pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, potrivit Agerpres. 

Știre inițială

În accident au fost implicate un autocar cu 72 de pasageri, cetățeni ai Republicii Moldova, care a lovit remorca unui TIR staționat pe șosea. Potrivit debraila.ro, TIR-ul mai fusese implicat într-un alt accident cu câteva ore înainte de acesta. 

La ora 00:40 a fost activat planul roșu de intervenție și s-au deplasat la fața locului echipajele ISU și 11 ambulanțe. Alte două ambulanțe s-au deplasat la locul accidentului, din județul Ialomița. De asemenea, au venit și echipaje ISU Ialomița și ISU Galați.

20 de persoane au fost rănite și au avut nevoie de îngrijiri medicale acordate la fața locului, după care au fost transportați la spital. Dintre acestea, 18 persoane au fost trimise la UPU Brăila, iar 2 la UPU Ialomița.

Există și persoane care au fost grav rănite. Este vorba despre 5 pasageri: doi bărbați, un copil și două femei. 

Persoanele care nu au fost rănite au fost transportate la Căminul Cultural din Bărăganul, urmând ca de acolo să fie preluate de alt autocar.

În urma investigațiilor, s-a stabilit că șoferul care conducea autocarul este un cetățean bulgar în vârstă de 47 de ani. În urma efectuării testării cu aparatul etilotest rezultatul a fost negativ.

Autocarul care plecase din Chișinău se îndrepta spre litoral. După această întâmplare, traficul din zonă a fost în totalitate blocat pentru mai multe ore, potrivit debraila.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel