Update. Accident grav la Paris: Un șofer a intrat cu mașina într-o terasă. O persoană a murit, șase au fost rănite

Sursă foto: Unsplash (Rafael Kellermann Streit)
Sursă foto: Unsplash (Rafael Kellermann Streit)

O mașină a intrat miercuri seară într-o terasă din arondismentul 20 din nordul Parisului, rănind cel puțin trei persoane aflate într-o stare critică, a declarat poliția, adăugând că șoferul vehiculului a fugit de la fața locului, potrivit Reuters.

Update: Bilanțul victimelor a ajuns la 6 răniți și o persoană decedată.

Știrea inițială:

Unul dintre pasagerii mașinii a fost testat pozitiv pentru alcool, a declarat o sursă din poliție, scrie publicația franceză actu17.fr.

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 19:30 pe avenue du Père-Lachaise, conform informațiilor furnizate de surse polițienești.

Victimele se află în stare critică, descrisă drept „urgență absolută”. Conducătorul vehiculului a reușit să fugă de la locul incidentului, dar pasagerul acestuia a fost reținut de autorități. Testele efectuate asupra pasagerului au relevat prezența alcoolului și a substanțelor interzise în organism.

Potrivit unei surse apropiate anchetei, traiectoria mașinii pe terasa restaurantului ar fi fost accidentală, dar circumstanțele exacte ale incidentului rămân în continuare neclare. Poliția continuă să investigheze cazul pentru a stabili toate detaliile și a identifica conducătorul care a părăsit locul faptei.

A fost desfășurată o mare brigadă de pompieri. A fost instalat un perimetru de securitate. Tehnicienii de eliminare a bombelor vor inspecta vehiculul ca măsură de siguranță.

O fotografie cu mașina prăbușită în restaurant a fost postată pe rețelele de socializare.

Știrea amplifică anxietatea francezilor cu privire la riscurile de securitate în timpul Jocurilor Olimpice, care se vor organiza în curând.

Tot miercuri, serviciile de securitate franceze au arestat un simpatizant al extremei drepte în estul Franței, suspectat că plănuia atacuri în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris.

Tânărul din regiunea Alsacia, administrator al unui grup Telegram intitulat „Divizia Ariană Franceză”, a fost reținut și este interogat de poliția anti-terorism, conform cotidianului francez Le Parisien. În acest grup, suspectul a făcut amenințări directe la adresa Jocurilor Olimpice, ceea ce a atras atenția autorităților.

Măsuri de securitate draconice la Jocurile Olimpice de la Paris

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris se pregătește să mobilizeze un dispozitiv de securitate extrem de complex, având în vedere desfășurarea evenimentului, pentru prima dată, în aer liber și nu într-un stadion, ca în edițiile anterioare. Organizatorii lucrează la ultimele detalii pentru a asigura o desfășurare impecabilă a acestui moment important.

Pentru a garanta siguranța participanților și spectatorilor, va fi implementat un efectiv suplimentar de polițiști, jandarmi, militari și pompieri, alături de echipe speciale de deminare. De asemenea, vor fi utilizate drone, elicoptere și avioane pentru a monitoriza și proteja spațiul aerian al Parisului.

La ceremonia din 26 iulie, peste 80 de bărci vor naviga pe Sena, transportând cele 200 de delegații olimpice, în fața a aproape 300.000 de spectatori. Acest eveniment de amploare necesită măsuri de securitate sporite, având în vedere contextul actual.

Cei care locuiesc în apropierea locului desfășurării ceremoniei vor avea nevoie de un permis de trecere, care se va elibera online după un control de securitate. Aceleași reguli se aplică și pentru persoanele care lucrează în zona evenimentului, atât înainte, cât și pe durata Jocurilor.

În perioada premergătoare evenimentului, se desfășoară repetiții pentru a asigura buna organizare a ceremoniilor. Totodată, controalele în mijloacele de transport în comun din capitală și din regiunea pariziană vor fi intensificate pentru a preveni orice incident.

În prezent, Franța se află la cel mai ridicat nivel de alertă, „urgență atentat”, din cauza riscurilor asociate cu posibile atacuri teroriste. Această situație subliniază importanța măsurilor de securitate luate în cadrul acestui eveniment de mare amploare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel