Accident mortal în centrul Capitalei. Pietonul ”nu a mai avut timp să se ferească” și a fost luat ”din plin, rău”

FOTO: captura video Observator News
FOTO: captura video Observator News

Un bărbat care traversa neregulamentar un bulevard din centrul Capitalei a fost accidentat mortal. Șoferul nu se afla sub influența alcoolului.

Un bărbat de aproximativ 40 de ani a fost accidentat mortal în timp ce traversa strada în apropierea Pasajului Unirii prin loc nepermis, însă nu s-a asigurat și s-a aruncat în fața unei mașini.

”Un bărbat în vârstă de 28 de ani, care se deplasa cu autovehicului pe Bd. I. C. Brătianu, dinspre Piața Universității către Piața Unirii, a surprins și accidentat un pieton.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind zero”, a declarat Oana Pîrvan, Brigada Rutieră, potrivit Observator News.

”Probabil că o fi văzut mașina, dar n-a mai avut timp, fracțiune de secundă, să se ferească și l-a luat din plin, i-a luat capul. L-a lovit și cu roata. (...) Da, rău. Eram pe partea cealaltă, așteptam autobuzul...dar l-a lovit rău”, a spus un martor, citat de sursa menționată.

Timp de două ore, traficul de pe Bulevardul IC Brătianu a fost complet blocat.

Trebuie menționat că deși există treceri de pietoni în zonă, dar și un pasaj, mulți pietoni își riscă viața și trec neregulamentar. Acest lucru s-a întâmplat chiar și la minute bune după accidentul de luni seară, cu polițiștii în preajmă, semn că nu contează riscul sau contextul, oamenii vor să ajungă orișicum pe partea cealaltă a străzii.

Riscurile trecerii neregulamentare

Traversarea neregulamentară a unei străzi sau a unei căi de circulație prezintă numeroase riscuri, atât pentru pietoni, cât și pentru șoferi. Aceste riscuri includ:

1. Accidente rutiere: Când traversați neregulamentar strada, aveți șanse mai mari să fiți lovit de un vehicul care nu vă vede sau nu vă poate opri la timp. Aceste accidente pot cauza răniri grave sau chiar deces.

2. Amenzi și penalități: Traversarea neregulamentară a străzii poate fi sancționată cu amenzi sau alte penalități legale, în funcție de jurisprudența locală. Aceste sancțiuni pot varia în funcție de locație și de gravitatea încălcării.

3. Riscul de rănire a altor persoane: Traversarea neregulamentară poate crea confuzie în trafic și poate pune în pericol și alți participanți la trafic, cum ar fi bicicliștii sau alți pietoni care se conformează regulilor de circulație.

4. Consecințe sociale și morale: Traversarea neregulamentară poate duce la tensionă și conflicte cu șoferii sau cu alte persoane care se deplasează regulamentar. De asemenea, poate contribui la un climat negativ în comunitate și poate fi percepută ca o încălcare a regulilor sociale.

5. Impact psihologic: Supraviețuitorii unui accident rutier sau cei care au fost implicați într-un astfel de incident pot experimenta traume psihologice semnificative.

Pentru a minimiza aceste riscuri, este important să respectați întotdeauna regulile de traversare a străzii și să folosiți trecerile pentru pietoni, semafoarele sau indicatoarele specifice pentru pietoni. Traversarea regulamentară asigură siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic, recomandă Chat GPT.

Citește și: Ce trebuie să facă toți șoferii la fiecare 6 secunde. Titi Aur: Toate testele au demonstrat. Ar trebui învățat în școala de șoferi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel