Accident mortal pe DN2, în Buzău. O femeie a fost lovită în timp ce s-ar fi deplasat pe partea carosabilă

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

O femeie de 70 de ani a fost accidentată mortal, noaptea trecută, în localitatea buzoiană Padina.

O femeie în vârstă de 70 de ani a fost accidentată mortal, în noaptea de duminică spre luni, în localitatea Padina din județul Buzău, scrie Agerpres.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Buzău, evenimentul rutier a avut loc pe DN 2C.

”Din primele date de la fața locului a reieșit că autoturismul condus pe direcția Buzău către Slobozia de către un șofer de 60 de ani, din Ialomița, a surprins și a accidentat mortal o femeie de 70 de ani, din Padina, care s-ar fi deplasat pe partea carosabilă”, a transmis IPJ Buzău.

Polițiștii au întocmit un dosar penal și continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul. 

Reguli pentru alți participanți la trafic

Potrivit Codului Rutier, pietonii sunt oblicați să se deplaseze numai pe trotuar, iar în lipsa acestuia, pe acostamentul din partea stângă a drumului, în direcția lor de mers. Când și acostamentul lipsește, pietonii sunt obligați să circule cât mai aproape de marginea din partea stângă a părții carosabile, în direcția lor de mers.

”Pietonii au prioritate de trecere față de conducătorii de vehicule numai atunci când sunt angajați în traversarea drumurilor publice prin locuri special amenajate, marcate și semnalizate corespunzător, ori la culoarea verde a semaforului destinat pietonilor.

Traversarea drumului public de către pietoni se face perpendicular pe axa acestuia, numai prin locurile special amenajate și semnalizate corespunzător, iar în lipsa acestora, în localități, pe la colțul străzii, numai după ce s-au asigurat că o pot face fără pericol pentru ei și pentru ceilalți participanți la trafic”, se arată în art. 72 din Codul Rutier.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel