Accident Muntenegru, simulare pe A1

Autostrada Morții e de vină. Nu, de vină sunt pasagerii, care cântau, discutau sau îl enervau pe șofer. Sau frânele. Sau un automobilist care a parcat la ieșirea din tunel. Sau copiii care mergeau pe carosabil. Oricine, numai șoferul care conducea cu 80 km/h, într-o zonă cu limită de 40, nu!

Nu pot să cred că postacii care aruncă pe net mesaje în apărarea șoferului vitezoman sunt toți angajați MAI, care își apără șefii. Probabil, mulți dintre cei care îi caută scuze o fac fiindcă așa conduc și ei.

Duminică seara, pe o ploaie torențială, am mers pe A1 cu viteza legală: 80 la oră. Le amintesc celor care n-au mai fost de mult pe autostradă că 130 la oră este viteza maximă  în condiții normale, iar când plouă limita se reduce la 80. Repet: era nu ploaie, ci rupere de nori. Se vedea mai slab ca pe ceață, iar bălțile, pe celebra A1, răsar când nu te aștepți, smucindu-ți volanul din mână.

Desigur, nu  mă aștept ca posesorii de mașini tari să țină cont de vreme. Au riscat și când le-au făcut, riscă și când le distrug, împreună cu viețile fraierilor din cale. Dar până și necăjiți cu Dacii, care n-au bani de avocați și experți mincinoși, se aruncau orbește, la rupere. Doar poliția, când plouă, nu mai iese la ciupeală, cu radarul.

Măcar șoferii de autocar, după tragedia din Muntenegru, au înțeles că răspund de viețile a zeci de oameni? Nici poveste. N-am ajuns din urmă niciun autocar, opt sau nouă m-au depășit, dansând de pe o bandă pe alta, cu mult peste sută. Probabil, dacă mă loveau din spate, apărătorii vitezomanului din Muntenegru mă scoteau vinovat, că le-am stat în cale, mă înjurau că am condus cu viteza legală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel