Accident rutier grav, în Sibiu, între un autocamion și un autocar. Șoferul autocarului, în stare gravă

FOTO: ISU Sibiu
FOTO: ISU Sibiu

Un autocamion a intrat într-un autocar cu peste 50 de pasageri. A fost activat Planul Roșu de Intervenție.

UPDATE: Șoferul autocarului care a fost implicat în această dimineață într-un accident rutier în județul Sibiu este în stare gravă, iind operat la Spitalul Clonic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu, a anunțat purtătorul de cuvânt al spitalului, Cristina Bălău, citat de Agerpres. 

”Pacientul în vârstă de 33 de ani a fost adus la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, având politraumatisme în urma unui accident rutier, în stare comatoasă și intubat. Pacientul a fost diagnosticat de medicii UPU cu traumatism cranio-facial sever și traumatism toraco-abdominal cu ruptură de splină, pentru care s-a intervenit chirurgical, de urgenţă. La momentul actual, pacientul este internat în cadrul Secţiei Chirurgie, la terapie intensivă, în stare gravă", a explicat Cristina Bălău.

UPDATE: ”Din totalul celor 57 de persoane implicate în accidentul rutier, 3 sunt transportate la spital. Șoferul autocarului a fost extras de către echipajele de descarcerare și predat echipajul SMURD de Terapie Intensivă Mobilă pentru a fi transportat la UPU Sibiu. Alte două persoane au fost preluate de echipajele SAJ și transportate la UPU Sibiu.  Ceilalți 53 de ocupanți din autocar sunt transportați la o sală de sport din localitate, urmând a fi preluați de un alt mijloc de transport. Șoferul autocamionului a fost evaluat medical, acesta a refuzat transportul la spital”, a transmis ISU Sibiu.

Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat.

Știre inițială

Un accident rutier a avut loc în acestă dimineață, fiind implicate un autocar, cu peste 50 de pasageri, și un autocamion, transmite ISU Sibiu. Potrivit sursei menționate, un autocar a ieșit în afara părții carosabile pe raza localității Porumbacu de Sus. Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție.

La fața locului au fost mobilizate următoarele forțe:  trei echipaje SMURD dintre care unul cu medic, o autospecială de descarcerare, o autospecială de transport personal și victime multiple, o autospecială de stingere, 6 ambulanțe SAJ dintre care una cu medic.

FOTO: ISU Sibiu

De asemenea la fața locului a fost alertat elicopterul SMURD. În accident sunt implicate un autocar (în care ar fi 57 de persoane)  și un autocamion. 

FOTO: ISU Sibiu

Din primele informații șoferul autocarului a rămas încarcerat, iar echipajele operative au acționat  pentru extragerea persoanei. Acesta este inconștient și a fost preluat de medicii prezenți la fața locului. Cele 56 de persoane din autocar au fost evacuate, nu mai sunt alte persoane încarcerate.

FOTO: ISU Sibiu

Șoferul autocamionului nu are nevoie de îngrijiri medicale. 

Intervenția este în desfășurare. 

Știre în curs de actualizare...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel