Accident rutier provocat de un adolescent de 16 ani, fără permis, în Alba

FOTO cu rol ilustrativ: Freepik @kaifat
FOTO cu rol ilustrativ: Freepik @kaifat

Adolescentul primise mașina de la un prieten care știa că nu are permis de conducere.

Citește și: Ești șofer teribilist? Atenție la ce faci în trafic! Poți fi sancționat în funcție de ce surprind camerele de bord. Titi Aur arată marele avantaj

Un adolescent de 16 ani a provocat un accident rutier, pe raza localității Șona, în noaptea de miercuri spre joi, cu un autoturism încredințat de către un tânăr care știa că băiatul nu posedă permis de conducere, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Alba.

”La data de 3 octombrie 2024, în jurul orei 00,00, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Jidvei au intervenit, pe raza localității Șona, unde, la intersecția DJ 107 cu DC 24, a avut loc un accident rutier, soldat cu pagube materiale. Din primele cercetări efectuate de polițiști, a rezultat că un minor în vârstă de 16 ani, din comuna Jidvei, în timp ce conducea un autoturism, a ieșit în afara carosabilului”, se arată în comunicatul IPJ Alba, citat de Agerpres.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că minorul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar autoturismul i-ar fi fost încredințat de un tânăr de 22 de ani, cu toate că știa că acesta nu posedă permis de conducere.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis, mai precizează comunicatul IPJ Alba. 

Atât ”șoferul” de ocazie, cât și prietenul său vor fi trași la răspundere

Potrivit articolului 335 din Codul Penal, ”conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani”.

De reținut că ”aceeași pedeapsă se sancționează și persoana care încredințează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care știe că se află în una dintre situațiile prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) sau sub influența alcoolului ori a unor substanțe psihoactive”.

Bărbat fără permis, reținut pentru conducere sub influența alcoolul și accidentarea a două persoane

Un bărbat în vârstă de 38 de ani din Bihor a fost reținut de polițiști după ce s-ar fi urcat băut la volan, fără a avea permis de conducere, și a produs un accident, în localitatea Bisoca, soldat cu rănirea a două persoane, informează, joi, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Buzău.

Bărbatul respectiv este cercetat pentru infracțiunile de vătămare corporală din culpă, conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice și conducerea unui autovehicul fără permis de conducere. Conform sursei citate, accidentul a avut loc luni, 30 septembrie, pe drumul județean DJ 204C, în localitatea Bisoca.

”Din cercetări a reieșit că a fost vorba despre o coliziune între autovehiculul condus pe direcția Mânzălești către Bisoca, de către șoferul din Bihor, și autovehiculul unui șofer de 38 de ani, din Beceni, care ar fi fost aflat în afara părții carosabile. Accidentul s-a soldat cu rănirea unui tânăr de 24 de ani, din mașina șoferului din Bihor, și a unei pasagere de 42 de ani, din mașina șoferului din Beceni. Aceștia au fost preluați de ambulanță pentru îngrijiri medicale”, a transmis IPJ Buzău.

În urma cercetărilor desfășurate de polițiști la fața locului, a reieșit că bărbatul din Bihor nu avea permis de conducere și se afla sub influența băuturilor alcoolice.

”În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date a reieșit că șoferul bihorean nu figurează ca deținător de permis de conducere, iar în urma testării cu aparatul din dotare a rezultat o valoare de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Astăzi, bihoreanul urmează a fi prezentat Parchetului pentru a dispune cu privire la măsura preventivă”, mai precizează sursa citată, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel