Expertul criminalist Tudorel Butoi a comentat recentul caz de la Brașov, în care o tânără a fost găsită împușcată în cap.
O tânără a fost găsită împușcată în cap, în noaptea de joi spre vineri, într-un apartament din Brașov. Tânăra ar fi avut vârsta de 28 de ani, au spus autoritățile prezente la fața locului, potrivit Antena 3.
Descoperirea macabră a fost făcută în urma unui apel la numărul unic de urgență 112. La fața locului a intervenit atât Poliția, cât și un echipaj SMURD de Terapie Intensivă. Din păcate, pentru femeie nu s-a mai putut face nimic. Aceasta prezenta o plagă împușcată în tâmplă, astfel că decesul a survenit pe loc.
Tânăra găsită împușcată în cap era ofițer la IPJ Brașov. Ea ar fi decis să-și pună capăt zilelor cu arma din dotare, acasă. Înainte de a recurge la gestul extrem, femeia ar fi scris un bilet de adio (citește mai mult AICI)
Expertul criminalist Tudorel Butoi a intervenit telefonic la Antena 3, unde a comentat cazul șocant al tinerei găsite împușcată în cap la Brașov:
„Suntem în debutul unui caz care, după tiparul pe care îl supunem analizei, imită alte cazuri similare. Sigur, va trebui să se vadă dacă este accident, dacă este gest suicidar sau dacă este crimă. Problema asta cu bilet lăsat nu-i impresionează pe criminaliști. Am mai avut bilete lăsate și care erau menite să acopere crima.
Nu putem avansa absolut nimic. Suntem în primele 24 de ore și doar am emis ipoteza că aflarea adevărului este sarcina criminaliștilor. Ei vor putea să facă diferențe în momentul în care vor avea rezultatele următoarelor categorii de expertize: expertiza balistică, expertiza traseologică, expertiza medico-legală și expertiza biochimică. Abia atunci vei putea să tragi concluzii, iar la toate acestea se adaugă expertiza grafoscopică, de identificare a scrisului“, a spus expertul.
Potrivit informațiilor, tânăra care s-ar fi sinucis ar fi avut toate examenele psihologice trecute. Astfel, Tudorel Butoi a făcut câteva precizări:
„Acești psihologi de catifea, nu suficient de mult confruntați cu munca reală a polițistului, cu sarcinile lui, cu privațiunile șamd și realizează niște evaluări și examinări care ne-au surprins în modul cel mai neplăcut. Au fost trecute cu brio de sinucigași, de indivizi care nu au știut să utilizeze armamentul în situații speciale și îți rămâne un semn de întrebare dacă investigația psihologică, ea singură, poate să răspundă unui spectru atât de larg cu care se poate confrunta un polițist“, a conchis Tudorel Butoi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News