Un tânăr de 28 de ani, victimă a accidentului din județul Botoșani produs în această dimineață, a murit la o zi după nuntă.
Un tânăr de 28 de ani, din Rădăuți Prut, care a murit în accidentul cumplit produs luni dimineața, în Miorcani, a avut nunta cu doar o zi înainte de tragedie, transmite Realitatea Plus.
Tânărul se afla în mașina care a intrat într-un cap de pod. El era împreună cu alți patru prieteni, iar la volan era un șofer de doar 22 de ani. Potrivit primelor informații, trei dintre aceștia au reușit să iasă singuri din mașină, dar tânărul de 28 de ani și un altul au murit pe loc.
Două persoane şi-au pierdut viaţa, luni dimineaţă, în urma unui accident rutier produs în satul Miorcani din comuna Rădăuţi Prut, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, Dorina Lupu.
Alte trei persoane au fost rănite, fiind transportate la spital pentru îngrijiri medicale. Potrivit Dorinei Lupu, autoturismul în care se aflau cei cinci tineri, cu vârste cuprinse între 21 şi 27 ani, s-a izbit de un cap de pod.
"Trei dintre pasageri au ieşit singuri din maşină. Doi, care stăteau pe scaunele din dreapta fata şi spate, au rămas încarceraţi, fiind scoşi din autoturism de către pompierii din Darabani. Din nefericire, pentru aceştia nu s-a mai putut face nimic, cadrele medicale declarând decesul", a afirmat purtătorul de cuvânt.
Poliţia urmează să stabilească împrejurările în care s-a produs tragedia. Alte două accidente grave s-au produs în Brașov și Bistriţa-Năsăud. Vezi AICI mai multe informații.
Titi Aur a explicat, în exclusivitate pentru DC News, care sunt cauzele ce determină producerea de accidente rutiere pe șoselele din România:
„Țara noastră are probleme și cu mașina, și cu drumul, dar mai ales cu omul. Sunt cele trei motive din cauza cărora se întâmplă accidente. Dacă mașinile sunt din ce în ce mai bune, dacă drumurile se mai modernizează, la capitolul educația șoferului nu se face nimic.
În România trebuie să existe un plan care, pe termen mediu și lung, să ducă la reducerea celor doi indicatori, număr de victime și poluare.
Accidentele de circulație sunt făcute de 3 categorii de șoferi. 15-20% din accidente sunt produse de șoferi începători. Nu neapărat de primul an de șofat, iar asta se întâmplă pentru că nu există o bună pregătire din partea școlii de șoferi. O altă categorie de producători de accidente, alți 15-20%, sunt teribiliștii. Aici intră cei care merg băuți, drogați, care fac liniuțe, sinucigașii sau cei care folosesc mașina ca o armă. În cea de-a treia categorie, 60-70%, sunt șoferii normali, integrați corect în societate, cu experiență și fără probleme, dar care fac la un moment dat un accident grav sau mai puțin grav.
Pentru cele trei categorii trebuie să ai măsuri diferite. Pentru prima categorie trebuie să educi bine școala de șoferi, pentru teribiliști trebuie măsuri de coerciție mult mai hotărâte, inclusiv confiscat mașina și anulat permisul de conducere, iar pentru cei care fac accidente doar dintr-o întâmplare, există metoda aplicată în toate țările civilizate, cursuri de conducere defensivă. Ca să se întâmple asta, autoritățile ar trebui să accepte că avem o problemă“, a spus, în exclusivitate pentru DC News, Titi Aur. Vezi AICI care sunt regulile esenţiale pentru şofatul pe timp de ploaie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu