Ace de cusut în căpșune. Cine a vrut să ucidă: "Laș și nenorocit"

Australia a trăit, în luna septembrie, mai multe săptămâni de panică, după descoperirea mai multor cazuri de căpşune cu ace şi bolduri în interior, incidente care au provocat dificultăţi producătorilor, panică în rândul consumatorilor şi un val de farse pe reţelele de socializare.

O femeie de 50 de ani a fost pusă sub acuzare în Australia în cadrul anchetei care vizează cazul căpşunelor cu ace de cusut în interior, au anunţat duminică autorităţile. Peste 100 de cazuri de căpşuni capcană au fost raportate după primul incident, căruia i-a căzut victimă un bărbat, spitalizat pentru dureri de stomac. Un incident similar a fost semnalat şi în Noua Zeelandă.

Poliţia a anunţat arestarea şi inculparea duminică a unei femei de 50 de ani pentru şapte capete de acuzare care au legătură cu contaminarea alimentelor, în urma unei serii de investigaţii vaste şi complexe. Femeia urmează să fie prezentată luni tribunalului din Brisbane, în Queensland (nord-est).

Poliţia nu a oferit detalii referitoare la rolul sau implicarea acesteia în incidente. Forţele de ordine din Queensland au coordonat o anchetă naţională, în care au fost implicate mai multe autorităţi guvernamentale, servicii judiciare şi de informaţii, a adăugat poliţia într-un comunicat. Purtătorul de cuvânt al Asociaţiei producătorilor de căpşune din Queensland, Jennifer Rowling, a salutat anunţul arestării, precizând că incidentele au reprezentat o lovitură dură pentru producători.

Cazurile descoperite au forţat supermarketurile să retragă căpşunele de pe rafturi, iar pe cultivatori să distrugă stocurile nevândute. De asemenea, legislaţia în domeniu a fost înăsprită, cei vinovaţi de contaminări alimentare riscând până la 15 ani de închisoare.

"Nu este de glumă", a declarat în septembrie premierul Scott Morrison, într-un discurs televizat. "Nu este acceptabil, aşa ceva nu este acceptabil în această ţară", a adăugat şeful guvernului, calificând autorul drept "laş" şi nenorocit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel