Alimentația sănătoasă este extrem de importantă în condițiile în care incidența unor boli precum diabetul sau diferite forme de cancer ori boli cardiovasculare este în creștere.
Medicii recomandă nu doar o alimentație sănătoasă, ci și un stil de viață, care să includă mișcarea fizică.
Cu toții ar trebui să fim atenți la ce mâncăm, chiar dacă suntem sănătoși. Însă persoanele cu boli cronice au nevoie de o dietă aparte. Dacă ne referim la persoanele ce suferă de diabet, alimentația lor este cu totul specială, pentru a ține glicemia sub control.
Consumă lapte cu usturoi: un remediu natural care ameliorează artrita și diabetul
Există o legumă care nu ar trebui să lipsească din alimentația lor. Despre aceasta, specialiștii spun că ar consuma zahărul din sânge, motiv pentru care ar trebui să existe pe masa oricărui diabetic.
Leguma este bogată în fier, de ceea este recomandată să fie consumată pentru o viață sănătoasă. De asemenea, pe lângă că e recomandată celor care au diabet, leguma chiar previne unele tipuri de cancer.
Mănâncă sfeclă roșie de două ori pe zi: vei fi surprins să afli adevărul
Vorbim despre fasolea albă, care este bună pentru diabetici. Este un supliment natural energetic, fiind indicată, mai ales, femeilor, deoarece conține foarte puțină grăsime și niciun pic de colesterol. Fasolea este bogată în fier, vitamina B, potasiu, seleniu, magneziu şi chiar calciu.
O porție de fasole în fiecare zi ajută pe cei care au diabet de tip 2 să ţină sub control nivelul de zahăr din sânge şi reduce riscul de infarct.
De altfel fasolea este foarte bogată în fibre vegetale, care împiedică absorbţia zaharurilor şi reduc secreţia de insulină.
Fasolea albă este foarte bogată în magneziu, care este atât de necesar organismului nostru. Magneziu este recomandat persoanelor care suferă de stres și aduce beneficii sistemului osos.
Pune o frunză de dafin sub limbă și vei scăpa de o problemă deranjantă
De asemenea, fasolea alb are un indice glicemic mic și nu declanșează modificări importante în nivelul zahărului din sânge. Mai exact, foamea este ținută sub control, acest aliment fiind chiar recomandat persoanelor cu diabet.
Cum are un indice glicemic foarte scăzut, fasolea este recomandată și persoanelor care vor să slăbească. O cană de fasole albă poate să ofere peste 50% din cantitatea zilnică recomandată de fibre.
Beneficiile vitaminei E. Ce se întâmplă dacă ai un deficit în organism?
Studiile arată că două linguri de fasole oferă până la de patru ori mai multe fibre decât o felie de pâine integrală. De asemenea, persoanele care o consumă au un risc mai mic de cancer de colon sau de sân. Ate studii asociază consumul de fasole cu un risc mai mic al afecțiunilor creierului, precum Alzheimer. De asemenea, fasolea are un efect benefic asupra oaselor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu