Acest lucru atrage păianjenii în case de îndată ce începe toamna. Majoritatea îl avem în locuințe

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

A început sezonul păianjenilor.

VEZI ȘI: Ideea că înghițim păianjeni în somn, demontată de experți după ce un britanic s-a plâns că a fost înțepat în gât

Odată cu începutul lunii septembrie începe și sezonul păianjenilor. Toamna este anotimpul în care aceste arahnide își caută un refugiu, spun experții. Tocmai din acest motiv britanicii au luat cu asalt motorul de căutare Google pentru a afla cum pot alunga păianjenii din casele lor. Dar v-ați întrebat vreodată de ce locuințele oamenilor devin pentru ei atât de atractive?

Ei bine, James Sheldon, șeful Online Sofa Shop, consideră că totul se datorează firimiturilor prinse între marginile canapelei.

„Păianjenii sunt adesea atrași de casa ta datorită prezenței insectelor pe care trebuie să le consume pentru a supraviețui. Firimiturile și alte resturi de mâncare pot aluneca în crăpăturile canapelei tale, devenind o sursă de hrană pentru insectele pe care le atrag”, a declarat acesta, scrie Daily Star.

Ce trebuie să faci ca să ții păianjenii la distanță

„Păianjenii sunt carnivori și le place să se afle în spații calde și este probabil să caute surse de hrană, cum ar fi insectele și adăpostul din casa ta. Micile crăpături și fisuri din canapea sau din jurul acesteia reprezintă un refugiu pentru păianjeni, care își urmăresc prada”, a mai spus James Sheldon.

VEZI ȘI: Păianjenii se tem de aceste două mirosuri. Remedii naturale care alungă insectele din casă

James Sheldon le recomandă oamenilor care vor să țină păianjenii la distanță să curețe cu aspiratorul firimiturile și să șteargă bine praful de pe canapele.

„Pentru ca mobilierul tău să nu devină un focar de insecte și păianjeni, aspirați-l săptămânal pentru a îndepărta praful și firimiturile și pentru a trata scurgerile și petele de îndată ce apar”, a spus el.

Păianjenii care locuiesc în casele oamenilor sunt periculoși?

Păianjenii care locuiesc în casele oamenilor nu sunt, în general, periculoși. Majoritatea speciilor de păianjeni domestici sunt inofensive pentru oameni și, de fapt, sunt benefice pentru că ajută la controlul populațiilor de insecte dăunătoare, cum ar fi țânțarii, muștele și alte insecte mici.

Cele mai frecvente specii de păianjeni găsite în case, precum Tegenaria domestica (păianjenul de casă) sau Pholcus phalangioides (păianjenul cu picioare lungi), sunt inofensive pentru oameni. Mușcăturile lor sunt rare și, dacă se întâmplă, nu provoacă daune semnificative.

Există câteva specii veninoase, precum văduva neagră (Latrodectus) sau păianjenul pustnic maro (Loxosceles reclusa), dar acestea sunt extrem de rare în majoritatea locuințelor și nu sunt comune în Europa. Așadar, păianjenii pe care îi găsești în casă sunt de obicei inofensivi și nu trebuie să te îngrijorezi prea tare în privința lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel