Iată ce obicei "social" ne poate prelungi considerabil viața!
Studiile recente subliniază că implicarea în voluntariat și sprijinirea celor din jur poate aduce beneficii semnificative atât fizice, cât și psihice. Cercetările arată că dedicarea față de ajutorarea altora contribuie în mod pozitiv la starea noastră generală de bine, scrie The Guardian. Mai mult, actele de bunătate sunt asociate cu o reducere efectivă a nivelului de stres.
De la petrecerea timpului în beneficiul unei organizații caritabile până la acțiuni generoase față de străini sau oferirea de sprijin emoțional prietenilor, actele altruiste ne pot îmbunătăți starea noastră de sănătate și fericire în moduri pe care autoindulgența nu le poate egala. Îngrijirea altora și preocuparea pentru cei apropiați poate fi, în sine, o formă esențială de self-care (grijă față de propria personă), spun experții.
Studiile recente au demonstrat că implicarea în activități de voluntariat poate aduce o serie de beneficii semnificative, inclusiv un sentiment crescut de satisfacție personală, o stimă de sine mai ridicată și o mai mare bucurie în viață. Mai surprinzător este faptul că voluntariatul poate reduce chiar și riscul de depresie și, în unele cazuri, poate influența pozitiv chiar și riscul de mortalitate.
Cercetările indică faptul că voluntarii, inclusiv cei în vârstă, au șanse mai mari de a trăi mai mult în comparație cu cei care nu sunt implicați în activități îndreptate înspre semenii lor. Aceste constatări subliniază importanța impactului pozitiv pe care îl poate avea implicarea activă în comunitate asupra sănătății noastre mentale și fizice.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News