Când afară este frig, iar în casă sau la birou nu este suficient de cald, este important să ne menținem sistemul imunitar sănătos.
Potrivit medicilor, copiii răcesc de opt ori pe an, iar adulții de trei ori. Cu toții avem șansa însă să răcim în lunile reci ale anului. Natura ne oferă mai mute alimente, capabile să ne întărească sistemul imunitar.
Când adăugăm toate aceste alimente în dietă, este important să respectăm doza zilnică recomandată, deoarece prea mulți nutrienți vor copleși răspunsul imunitar și pot duce la efecte secundare.
Merele conțin prebiotice și antioxidanți, molecule naturale care ajută la lupta împotriva radicalilor liberi dăunători din corpul nostru, care atacă celulele și provoacă diferite boli.
Ciocolata neagră conține zinc și antioxidanți și ajută la activarea celulelor T, care sunt o parte esențiala a unui sistem imunitar puternic.
Usturoiul a fost folosit de secole pentru a întări organismul. Conține compuși care ajută sistemul imunitar să lupte împotriva agenților patogeni și are proprietăți antibiotice puternice.
Ierburi. Rozmarinul, busuiocul și cimbru au proprietăți antioxidante și antiinflamatorii, de aceea putem consuma mai multe ierburi, în același timp într-o salată, spre exemplu.
Ardeiul Jalapeno oferă vitaminele A și C și carotenul, care ajută la combaterea distrugerii celulelor. Multe dintre beneficiile pentru sănătate ale ardeiului jalapeno provin dintr-un compus numit capsaicin, care îl face picant.
Kiwi. Fructele Kiwi sunt bogate în vitamina C, despre care se crede că ar crește producția de globule albe, vitale pentru combaterea infecțiilor. Un kiwi mediu conține peste 50% din valoarea zilnică recomandată de vitamina C.
Lintea este o sursă de proteine vegetale. De asemenea, este bogată în fibre, vitamine și minerale care susțin atât sănătatea intestinală, cât și imunitatea și contribuie la aportul zilnic recomandat de fibre de 30 grame.
Consumă un pahar cu apă caldă pe stomacul gol: o rețetă chinezească pentru sănătate și vitalitate
Nucile sunt o sursă excelentă de fibre și grăsimi mononesaturate sănătoase. Acestea mai conțin o mulțime de vitamine, minerale și proteine vegetale. Nucile sunt o alternativă bună la gustările procesate, cu zahăr, care ne afectează negativ sănătatea intestinală și imunitatea.
Mazărea conține fibre solubile și antioxidanți care sunt vitali pentru un sistem imunitar puternic.
Quinoa conține fibra prebiotică foarte importantă și toți cei nouă aminoacizi esențiali (componentele de bază ale proteinelor) pe care organismul nostru nu le poate produce singur.
Susanul. Semințele de susan sunt pline de seleniul mineral esențial, care este esențial pentru funcția imunitară și este implicat în producția de anticorpi.
Roșiile conțin polifenol licopen, un compus vegetal puternic care are efecte benefice asupra sistemului imunitar datorită proprietăților sale antioxidante.
Apă cu sare pentru dureri în gât și levănțică pentru insomnii: 4 secrete ale medicinei tradiționale
Tăiețeii Udon conțin multe vitamine și minerale esențiale, inclusiv zinc, fier, cupru, acid folic, magneziu și câteva vitamine B.
Produse din cereale integrale. Acești carbohidrați complecși, inclusiv ovăz, făină integrală, quinoa și orez brun, sunt bogate în fibre și conțin vitamine vitale, minerale și fitonutrienți (compuși puternici ai plantelor).
Iaurtul natural viu este unul dintre cele mai bune alimente pentru sănătatea intestinului, deoarece este fermentat și conține culturi vii. Acestea sunt bacterii bune care ajută la întărirea și echilibrarea sistemului imunitar.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News