Există alimente care se strică mai repede în frigider, mai ales la temperaturi foarte scăzute de depozitare.
Bananele, mango și alte fructe exotice nu trebuie păstrate la frigider. În astfel de condiții, aceste fructe se înnegresc mai repede și emit diferite gaze.
De asemenea, cartofii, roșiile și ceapa nu pot fi păstrate în frigider, deoarece se înnegresc mai repede și, în interiorul lor, încep reacții chimice nedorite.
Această leguma scade glicemia. Include-o în meniul tău, dacă vrei să fii sănătos
Nici fructele de pădure nu se țin în frigider, ci într-un loc în care nu ajung razele soarelui, astfel încât să nu înceapă procesul de fermentație.
Verdeața proaspătă nu se ține în frigider, deoarece se ofilește. Prin urmare, este mai bine să o depozitezi într-un loc răcoros.
Consumă lapte cu usturoi: un remediu natural care ameliorează artrita și diabetul
În ceea ce privește pâinea, la temperaturi scăzute bacteriile încep să fermenteze în ea. Din acest motiv, pâinea devine umedă. Specialiștii recomandă congelarea, deoarece pâinea decongelată este mai sănătoasă decât pâinea proaspăt coaptă.
Mierea nu se ține în frigider. Datorită conținutului ridicat de zahăr, mierea, un conservant natural, nu are nevoie de refrigerare. Cel mai bine este să o ții pe un raft din cămară.
Dacă vrei să savurezi ceașca de cafea aromată dimineața, nu depozita boabele în frigider. Un pachet deschis de cafea este supus condensului la temperaturile reci ale frigiderului, ceea ce distruge aroma. În plus, cafeaua proaspătă va absorbi mirosurile altor alimente, lucru care se va regăsi în gustul băuturii.
Macrou suculent, copt în cuptor. O rețetă simplă și delicioasă
Odată deschisă, nu depozita o conservă în frigider. În timp ce temperaturile reci vor împiedica produsul să se strice pentru puțin timp, alimentele pot dezvolta un gust metalic.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu