Aceste trei surse de proteine nu ar trebui să lipsească din meniul nostru zilnic

Aceste trei surse de proteine nu ar trebui să lipsească din meniul zilnic. Sursa - pixabay.com
Aceste trei surse de proteine nu ar trebui să lipsească din meniul zilnic. Sursa - pixabay.com

Unele proteine ​​din plante sunt bune pentru sănătatea noastră și ar trebui incluse în dietă chiar dacă nu suntem vegetarieni.

Proteinele de origine vegetală sunt foarte utile. Bogate în antioxidanți, vitamine, minerale, aceste proteine conțin mai puține grăsimi saturate și mai multe fibre decât proteinele de origine animală, ceea ce poate reduce riscul de obezitate, a bolilor de inimă, a diabetului și a altor boli cronice.

Iată care sunt proteinele ​​de origine vegetală pe care trebuie să le consumăm.

Pune câteva frunze de dafin și felii de lămâie într-un litru de apă: vei face mereu asta, după ce vei vedea rezultatul

Boabe de soia. Persoanele care trăiesc până la 100 de ani, includ  în dieta lor multe leguminoase. Contrar credinței, produsele integrale din soia nu sunt  dăunătoare sănătății noastre. Produsele pe bază de soia sunt o alternativă excelentă la carnea roșie și la carnea procesată.

Nutriționiștii ne sfătuiesc să consumăm produse din soia minim procesate, cum ar fi boabele întregi  de soia, tofu, miso sau lapte de soia neîndulcit.

Mandarinele, benefice pentru piele și păr. Iată cum le poți folosi
 
Linte. De asemenea, și lintea este hrănitoare. Cu 18 grame de proteine ​​și 15 grame de fibre pentru o sută de grame, lintea este versatilă pentru persoanele care au început să treacă la o dietă pe bază de plante. 

La început, poate fi dificil pentru organism să se adapteze la consumul de fasole, de aceea aceste alimente trebuie introduse treptat în dietă. Să nu uităm să adăugăm, în meniu, ghimbir și fenicul pentru a ajuta procesul de digestie.

De ce ne îngrășăm iarna și nu putem slăbi repede: 10 motive posibile

Nuci și semințe. Acestea sunt proteice, care conțin și potasiu, fibre, antioxidanți și grăsimi sănătoase. Grăsimile sănătoase ne vor ajuta să ne simțim sătui mai mult timp după masă. Nutriționiștii ne sugerează să consumăm migdalele, caju, nuci, semințe de in și semințe de chia. Nucile și semințele sunt alimente care reduc riscul bolilor cardiovasculare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel