Acești ucraineni au fugit de război, dar au murit în România în războiul de pe șosele

Pexels: Fotografie de la InstaWalli
Pexels: Fotografie de la InstaWalli

Doi soți tineri din Ucraina, care au fugit din calea războiului și s-au refugiat în România, au fost implicați într-un tragic accident în Galați. Cei doi au fost loviți de o mașină condusă de un tânăr de 19 ani în timp ce traversau o trecere de pietoni. În mod trist, femeia se afla în ultimele luni de sarcină și urma să nască în curând.
 

În urma coliziunii, nenăscutul a pierit. Cei doi soți sunt acum spitalizați, iar starea ei este extrem de gravă.

Valentyna și Oleksandr au ajuns în România cu un an în urmă, fugind de războiul din Ucraina, alăturându-se mulțimii de refugiați. La momentul tragic, ea era însărcinată în luna a opta și jumătate.

Se îndreptau spre casa lor din Galați, unde se instalaseră, și trebuiau să traverseze un bulevard aglomerat. Mașina care i-a lovit i-a surprins în timp ce se aflau pe trecere.

În înregistrările captate de o cameră de supraveghere, se poate observa cum cei doi văd mașina care se apropie cu viteză, iar șoferul nu întreprinde nicio acțiune pentru a opri vehiculul.

Oleksandr încearcă să o tragă pe Valentyna în afara traseului mașinii, însă vehiculul îi loveste puternic pe amândoi și îi proiectează pe carosabil.

Deputatul Laurențiu Gîdei a fost martor la întreaga scenă din interiorul unui taxi.

Laurențiu Gîdei, deputat: „Am sărit imediat din taxi. M-am oprit la doamna pentru că părea mai grav. Avea sânge-n jurul capului și am stat cu ea până au venit salvatorii. Respira foarte greu, încerca să se ridice. Nu am lăsat-o să se ridice, pentru că în condițiile alea nu e bine să fie mișcată victima”.

Șoferul vinovat are 19 ani și a luat permisul în aprilie

Nu era băut și nici nu consumase droguri când a provocat accidentul - a transmis Poliția.

Grav rănită, Valentyna - care are 31 de ani - a pierdut copilul în urma accidentului. Pruncul ei a murit înainte să se nască. De la spitalul din Galați, unde este internată tânăra, nu vin vești bune despre ea.

Morţii de pe şoselele din România, ca la RĂZBOI. Titi Aur: Cum a reușit un președinte să reducă cu 40% numărul de victime ale accidentelor

Titi Aur atrage atenţia asupra faptul că, deşi România este pe primul loc în UE în ceea ce priveşte accidentele rutiere mortale, autorităţile nu fac nimic pentru a implementa un program naţional în acest sens. 

"Baza este greşită la noi. Nimeni nu gestionează circulaţia de toate felurile după un plan bine stabilit. Noi nu avem nici măcar o lege a circulaţiei. Legea circulaţiei stă în Parlament, dacă nu mă înşel, de prin '98. Noi mergem pe o Ordonanţă de Guvern, 125 din 2002, care este în permanenţă îmbunătăţită - câteodată se crede că se îmbunătăţeşte dar de fapt e pe dos - cu tot felul de propuneri spontane făcute de deputaţi, senatori sau chiar de Guvern, ori de Poliţia Rutieră. 

Iar parlamentarii care fac propuneri le fac sub impulsul unei întâmplări pe care au avut-o: că le-a luat poliţia permisul pentru că mergeau cu viteză, alţii care consideră că au scăpat din alte situaţii şi vin cu soluţii constructive, care limitează anumite excese din trafic. Unele propuneri sunt bune, altele sunt rele, însă ce este sigur e că acum nu avem un proiect de ţară în acest domeniu", a declarat, pentru DC News, Titi Aur.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel