Achiziționarea de corvete din Franța. Vasile Dîncu: E o urgență geostrategică. Mai avem doar câteva clauze

Sursă foto: Gov.ro
Sursă foto: Gov.ro

Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naționale, a vorbit, în cadrul unei conferințe de presă cu ministrul forțelor armate din Franța, Florence Parly, despre proiectul achiziționării de corvete.

Într-o conferință de presă comună alături de ministrul forțelor armate franceze, Florence Parly, Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naționale, a vorbit despre proiectul pe care România îl are cu Franța pentru achiziționarea de corvete:

„Am discutat în această întâlnire și despre proiectele noastre de înzestrare. Sunt convins că vom reuși să depășim un proiect pe care îl avem la final și mai avem doar câteva clauze. Sunt convins că vom găsi o soluție rapidă pentru ca acest proiect al achiziției de corvete să poată merge mai departe. Credem că dialogul va fi întărit între părțile contractante și vom găsit o soluție rapidă având în vedere și contextul urgenței geostrategice, a urgenței de înzestrare, cât și a nevoii de a continua parteneriatul nostru la un nivel cât mai înalt“, a precizat Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naționale. 

Reactivare rezerviști. Dîncu, precizări

 

Ministrul Vasile Dîncu a fost întrebat dacă se va lua în calcul „reactivarea rezerviștilor”, în contextul tensiunilor din Ucraina.

„Activarea rezerviștilor se face în fiecare an, prin rotație, este o formă de verificare pe care o facem. În fiecare an, există câteva mii de rezerviști care primesc ordin și este forma de a face un fel de inventar”, a declarat ministrul Vasile Dîncu.

Autoritățile nu au discutat despre activarea rezerviștilor în contextul crizei din Ucraina.

„În niciun caz nu s-a discutat, în acest moment, despre activarea rezerviștilor, nu suntem într-o asemenea situație”, a precizat ministrul Apărării Naționale.

Amintim că preşedintele Klaus Iohannis a convocat Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), pentru miercuri, începând cu ora 13.00, la Palatul Cotroceni. Pe ordinea de zi a şedinţei sunt incluse subiecte referitoare la situaţia de securitate în Zona Extinsă a Mării Negre şi pe Flancul Estic al NATO, conform Administraţiei Prezidenţiale.

Participanții vor discuta măsurile privind dezvoltarea capacităților de răspuns la noile provocări ale mediului de securitate.

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a afirmat în mai multe rânduri că Alianţa Nord-Atlantică susţine suveranitatea Ucrainei şi va riposta prin sancţiuni economice şi financiare în cazul unei agresiuni a Rusiei. Totuși, Stoltenberg a subliniat că nu va exista o ripostă militară. „Garanţiile de securitate ale NATO nu se aplică Ucrainei", a declarat Jens Stoltenberg.

În ultima perioadă, Rusia a mobilizat zeci de mii de militari în apropierea frontierelor Ucrainei, iar administraţia de la Kiev se teme de o invazie (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel