”Acolo încep voturile politice”. Marina Almășan rupe tăcerea legat de Eurovision: Aici este problema

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Marina Almășan a dat cărțile pe față legat de participarea României la Eurovision.

Marina Almășan, realizatoare la Televiziunea Română, șefă a delegației române la Eurovision, în 2010 și 2011, a vorbit despre absența României din acest an, de la concursul câștigat de elvețianul Nemo, făcând precizări importante legate de partea financiară, motivul neprezentării având legătură cu neplata taxei de participare, precum și de aspecte care țin strict de partea artistică.

”Mie, în general, îmi place competiția și consider că fiecare competiție internațională este o modalitate de a arăta că existăm și noi și că suntem europeni și dacă este un concurs european de ce să nu fim acolo?

Mi se pare un gest de lașitate să te retragi, chiar dacă tu îi găsești niște motivații. Ele există și sunt pertinente, că într-adevăr au fost consumați niște bani aiurea și prestațiile noastre au fost jenante”, a declarat Marina Almășan, în emisiunea 40 de întrebări cu Denise Rifai de la Kanal D.

Marina Almășan a adus sponsorizări pentru TVR

”Asta cu banii aiurea, iarăși nu este specialitatea casei, pentru că eu am fost de două ori șeful delegației și de fiecare dată m-am dat peste cap și am adus toți banii, sute de mii de euro, i-am adus din finanțare exterioară.

În anii în care am fost șef de delegația, Televiziunea Română a participat la Eurovision cu un buget de zero lei.

Deci din punctul acesta de vedere nu întotdeauna Eurovision înseamnă bani cheltuiți aiurea. S-a achitat taxa (n.r. de participare), dar in sponsorizări. Acum se achită din banii Televiziunii.

În primul rând, participarea cu succes înseamnă trimiterea unei piese bune. Aici este problema. Cine alege piesa. Și dacă cei care sunt puși la cârma organizării selecției naționale, căci asta contează, sunt profesioniști, de talia lui Dan Manoliu, ca să dau un exemplu din ograda noastră, succesul este asigurat. Piesa se califică.

Nu ajunge, poate, pe primele locuri. Acolo deja încep voturile politice și alte criterii, dar dacă facem o imagine bună, de ce să nu fim acolo? Trebuie să fim acolo. Depinde cu ce, aici e problema”, a mai spus Marina Almășan.

De asemenea, realizatoarea de la postul național de televiziune a ținut să puncteze că România mai are ce să caute la Eurovision. ”Eu zic că da”, a spus Marina Almășan.

Citește și: ”Eram foarte rudimentară”. Marina Almășan, despre rivalitatea cu Andreea Marin: Cum să nu se stârnească în tine o mică revoltă?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel