Acordul ACTA, puține șanse de a fi promulgat

acta
acta
Alegeri prezidentiale 2024

Neelie Kroes, comisar european, a declarat că acordul ACTA are prea puține șanse de a trece, în forma actuală. Deocamdată, acordul se află la Curtea Europeană de Justiție din cauza acuzelor potrivit cărora ar încălca drepturi ca cel la intimitate sau la libera exprimare.

Autor: Răzvan Băltărețu

Proteste ACTA în România

"Este probabil să nu avem SOPA și ACTA, a spus Kroes, dar trebuie să găsim soluții pentru a facilita libertatea, deschiderea și inovația prin intermediul Internetului, pentru toți cetățenii." Până la acest moment, ACTA a fost semnat de 22 din cele 27 de state ale U.E., inclusiv state ca SUA, Canada și Japonia, dar votul decisiv îl are Curtea de Justiție. Comisarul Kroes a mai afirmat că este necesară o legislație contra cyber-infractorilor, dar nu trebuie făcută cu prețul libertățiilor individuale. "Un Internet liber nu este totuna cu a fi unul fără de legi, ca un Vest Sălbatic", a încheiat aceasta.

Supervizorul European pentru Protecția Datelor (EDPS) a făcut public un document de 20 de pagini în care arată lipsurile acordului ACTA. Acesta a întărit mai mult convingerea că ACTA nu va intra în vigoare în forma actuală, notează theverge.com.

Toate acestea nu înseamnă, însă, că o lege în stil ACTA sau SOPA nu va fi promulgată, ci doar că aceasta va trebui să fie mai atentă la libertatea individului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel