Actele pentru Alianța NU vor fi semnate de PSD până duminică

ponta psd
ponta psd

Preşedintele Partidului Social Democrat, Victor Ponta, a fost mandatat, luni, de Biroul Permanent Naţional al formaţiunii, să elaboreze, împreună cu reprezentanţii PNL şi PC, un  protocol de colaborare .  În urmă cu 7 ani, PNL și PD formau Alianța D.A. Noua structură politică este constituită pe mesajul NU Băsescu.

Ponta a precizat că documentul  va fi supus vineri votului în Comitetul Executiv al PSD, iar sâmbătă dimineaţă în Consiliul Naţional al social-democraţilor. Noul protocol va fi urmat de înregistrarea alianței la tribunal. Pe termen scurt, o astfel de formă juridică va crește încrederea potențialilor ”trădători” că este vorba despre o construcție politică serioasă, pentru care merită să părăseasca PDL sau UNPR.

Pe termen lung, formațiunea rezulatată prin asocierea PSD-PPNL-PC va primi automat din partea președintelui sarcina de a da premierul, dacă depășește 50 la sută din voturi.

În lipsa unei înregistrări la tribunal, președintele poate numi pe cine dorește, urmând ca majoritatea să fie alcătuită cu parlamentari migratori sau în urma negocierilor și repoziționărilor partidelor. "Am supus la vot şi, prin votul unanim al membrilor BPN, am primit mandatul pentru a elabora, împreună cu reprezentanţii PNL şi PC, un protocol de colaborare, un protocol pe care trebuie să-l avem în formă scrisă zilele următoare, în aşa fel încât vineri seara să fie prezentat Comitetului Executiv Naţional al PSD şi supus la vot sâmbătă dimineaţă Consiliului Naţional", a afirmat Victor Ponta, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al partidului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel