Consiliul de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti a convocat Adunarea Generală a Acţionarilor pentru data de 20/21 noiembrie 2019 iar pe ordinea de zi figurează alegerea membrilor şi preşedintelui Consiliului Bursei, pentru un mandat de 4 ani, informează compania.
'Consiliul de Administraţie al Societăţii Bursa de Valori Bucureşti SA (denumită în continuare 'Societatea'), reunit în şedinţa din data de 4 octombrie 2019, a hotărât convocarea Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor Societăţii în Municipiul Bucureşti, Sector 2, Bd. Carol I nr. 34-36, etaj 2, sala Millenium, în data de 20.11.2019 (prima convocare), de la ora 10:00 a.m., respectiv în data de 21.11.2019 (a doua convocare), de la ora 10:00 a.m. pentru toţi acţionarii înscrişi în Registrul Acţionarilor Societăţii, ţinut de societatea Depozitarul Central S.A. Bucureşti, la sfârşitul zilei de 07.11.2019 considerată Dată de Referinţă pentru această adunare, cu următoarea ordine de zi: aprobarea Procedurii pentru alegerea membrilor şi Preşedintelui Consiliului Bursei; alegerea prin metoda votului cumulativ a membrilor Consiliului Bursei, pentru un mandat de 4 ani, începând cu data validării individuale de către Autoritatea de Supraveghere Financiară şi contractării asigurării pentru răspundere profesională; alegerea Preşedintelui Consiliului Bursei', se precizează în convocatorul Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor.
Agenţia FTSE Russell, liderul mondial de clasificare a indicilor bursieri, a decis pe data de 26 septembrie 2019, că piaţa de capital România va fi reclasificată de la statutul de Piaţă de Frontieră la cel de Piaţă Emergentă Secundară, începând din luna septembrie 2020. Potrivit preşedintelui BVB, Lucian Anghel, beneficiile promovării bursei la statutul de piaţă emergentă nu vor veni mâine sau pe 26 septembrie 2020, de când intră în vigoare noii indici calculaţi de FTSE Russell, ci vor apărea în 3, 5 sau 7 ani.
'Beneficiile nu vor veni mâine, nu vor veni nici pe 26 septembrie 2020, de când intră în vigoare noii indici calculaţi de către FTSE Russell, ci intră pe un termen de 3 - 5 - 7 ani. Şi va depinde de noi, de România, cum vom fructifica această platformă internaţională de finanţare. Este o platformă îmbunătăţită în urma acestei promovări şi va depinde de noi cum vom putea să asigurăm această finanţare într-un mod inteligent pentru dezvoltarea ţării noastre', a spus Anghel, într-o conferinţă de presă desfăşurată în data de 27 septembrie, informează Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu