EXCLUSIV  Acțiunile agresorilor care poartă brățară electronică, văzute pe monitor, dezvăluie Berechet. Momentul de intervenție rapidă, când este alertat sistemul, inclusiv jandarmii

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Bogdan Berechet, directorul general al Poliției Capitalei, a vorbit despre monitorizarea agresorilor prin montarea brățărilor electronice.

"Pe monitoare, polițiștii mei pot observa atunci când sunt încălcate acele perimetre"

"Am făcut pe 1 octombrie, 1 an de la acest proiect al sistemului de monitorizare electronică. Ca prioritate pentru noi a reprezentat-o zona de violență domestică. Și aici discutăm pe o analiză - aveam în jur de 1400 de ordine de protecție care au fost emise de către polițiștii din Capitală. Vorbim de brățări SIME doar într-un număr de 280. Părțile vătămate au apreciat că doresc să se monteze pe agresori astfel de brățări de monitorizare.

Trebuie să se înțeleagă faptul că montarea unei brățări nu îngrădește dreptul la libera circulație. (...) Pe monitoare, polițiștii mei pot observa atunci când sunt încălcate acele perimetre stabilite inițial.

Ne-am dori cât mai multe persoane care sunt agresate, că vorbim de persoane de sex bărbătesc sau femeiesc, să vină și să accepte, că doar cu acordul lor pot fi montate aceste brățări care nu pot decât să le asigure confortul pe care ni-l dorim cu toții și în primul rând siguranța lor", a spus Bogdan Berechet, în emisiunea Culisele Justiției, cu Laura Duță, de la DCNews TV.

"Au încercat să-și distrugă brățara de la mână sau la picior"

"Cred că n-am depășit numărul de 10 cazuri, la nivelul Municipiului București, în care au încercat să-și distrugă brățara de la mână sau la picior, dar, evident, n-au făcut decât să înăsprească partea lor de vinovăție penală, pentru că a trebuit să îi cercetăm pentru alte și alte fapte, cum de altfel au fost și situații în care am salvat victimele, atunci când au existat aceste hituri transmise în momentul în care s-au încălcat perimetrele stabilite.

Discutăm de o intervenție rapidă, discutăm de echipajul care se află cel mai aproape de locul în care există hitul, în momentul când care și-a dat brățara jos sau în momentul în care a intrat în perimetru. Și aici nu vorbim doar despre polițiștii și polițiștii locali, ci și Jandarmeria ne ajută și ne sprijină pentru a avea o intervenție rapidă în astfel de situații, pentru a acorda sprijinul victimelor", a mai spus șeful Poliției Capitalei.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel