Acţiunile europene, tranzacţionate în creştere

statistici
statistici

Acţiunile europene au continuat să fie tranzacţionate în creştere în prima parte a şedinţei de luni, după redresarea puternică de vineri, urmând tendinţia pozitivă a pieţelor asiatice, chiar dacă temerile legate de criza datoriilor suverane din Europa şi SUA nu au dispărut, transmite Reuters.

Piaţa este susţinută de date economice peste aşteptări din Japonia, unde contracţia PIB a fost sub aşteptări în trimestrul al doilea, şi de creşterea preţurilor materiilor prime, care au dus la apreciarea cotaţiilor titlurilor companiilor miniere.

Tranzacţiile au fost influenţate şi de achiziţiile de natură tehnică, după ce principalii indici au înregistrat scăderi puternice în ultimele două săptămâni, potrivit analiştilor.

Investitorii au rămas totuşi prevăzători din cauza neîncrederii în capacitatea lideriilor europeni de a administra eficient situaţia datoriilor suverane şi a preveni extinderea crizei în ţări precum Spania şi Italia.

La ora transmiterii ştirii, indicele pan-european FTSEurofirst 300 era în creştere cu 0,4%.

Indicele londonez FTSE 100 este în urcare cu 0,45%, DAX al bursei din Frankfurt cu 0,97%, iar CAC 40 al bursei din Paris cu 0,43%.

Bursa din Tokyo a închis în creştere cu 1,37%, Sydney cu 2,64%, Hong Kong cu 3,26%, în timp ce la Shanghai avansul a fost de 1,3%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel