Acţiunile Tesla au scăzut cu aproape 10%

Fotografie de la Craig Adderley/ Pexels
Fotografie de la Craig Adderley/ Pexels

CEO-ul Musk a vândut în 2022 deţineri la Tesla în valoare de miliarde de dolari pentru a finanţa o achiziţie de 44 de miliarde de dolari. Profitul net al Tesla a fost de 2,51 miliarde de dolari, în scădere cu 24% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Acţiunile producătorului de vehicule electrice Tesla au scăzut joi cu aproape 10%, după ce compania a raportat venituri aferente primului trimestru după închiderea de miercuri a bursei de pe Wall Street, transmite CNBC.

Declinul acţiunilor Tesla a tras în jos şi titlurile altor companii din sectorul auto. Acţiunile unor producători de automobile din SUA, de la Ford Motor la startup-uri precum Lucid Group, au scăzut între 3,3% şi 4,4%. Titlurile Renault, al cărui director financiar a declarat că grupul nu va reduce drastic preţurile vehiculelor sale electrice, pe fondul ”spiralei descendente” începută de Tesla, au scăzut cu 7,6%, în timp ce acţiunile Volkswagen din Germania au scăzut cu 3,5%.

Tesla a obţinut un câştig pe acţiune de 85 de cenţi ajustaţi, faţă de 85 de cenţi aşteptaţi, conform estimării medii a analiştilor realizată de Refinitiv. Tesla a precizat într-un raport al acţionarilor că ”subutilizarea noilor fabrici” a presat marjele, împreună cu costurile mai mari ale materiilor prime, mărfurilor, logisticii şi garanţiei şi veniturilor mai mici din creditele de mediu, toate contribuind la scăderea câştigurilor faţă de anul trecut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel