Urmărește emisiunea live


Activele unor companii rusești, în valoare de 154 de milioane de dolari, confiscate în Ucraina

Foto: Pixabay, de John Guccione
Foto: Pixabay, de John Guccione

Activele exploatațiilor rusești în valoare de 154 de milioane de dolari au fost înghețate în Ucraina.

Alegeri prezidentiale 2024

În Ucraina, activele exploatațiilor rusești în valoare de peste 4,5 miliarde de grivne (154 de milioane de dolari) au fost înghețate, a anunțat Ministerul de Interne ucrainean, scrie Interfax.

În special, drepturile corporative ale nouă întreprinderi ucrainene, precum și 70 de obiecte imobiliare, inclusiv terenuri, au fost puse sub sechestru de către autoritățile ucrainene. Firmele aparțin holdingurilor rusești Rostec, Tatneft, Rusal și GMS Group. Ministerul Afacerilor Interne consideră că bunurile confiscate ar putea fi folosite în activități subversive împotriva Ucrainei.

Anterior s-a raportat despre punerea sub sechestru și transferul către statul ucrainean a mai multor active ale Tatneft: 115 obiecte imobiliare (depozite de petrol, benzinării, clădiri nerezidențiale, terenuri) și 118 camioane și mașini cu combustibil. Valoarea proprietății confiscate și a drepturilor corporative a fost estimată la peste 82 de milioane de dolari.

În plus, la 1 iulie, Ligabusinessinform a raportat că instanțele din regiunea Transcarpatică au confiscat drepturile corporative ale Guardon Ukraine LLC și Aluminium Ukraine Company LLC. Beneficiarul final al fabricii este omul de afaceri Oleg Deripaska, potrivit datelor Registrului unificat de stat al persoanelor juridice și al antreprenorilor individuali din Ucraina.

Cine este Suleiman Kerimov, prietenul lui Putin și al lui Kadîrov care s-a trezit cu active de peste un miliard de dolari, înghețate de SUA

Un oligarh rus rămâne fără miliarde de dolari. Trezoreria americană a anunţat joi îngheţarea unor active în valoare de peste un miliard de dolari aparţinând unei companii înregistrate în SUA, dar care aparţine de fapt oligarhului şi politicianului rus Suleiman Kerimov, relatează AFP. Acesta este era deja sancţionat de Washington chiar de dinaintea agresiunii Rusiei asupra Ucrainei, transmite Agerpres.

O investigaţie a autorităţilor americane a relevat că Suleiman Kerimov a folosit o serie complexă de structuri legale şi de interpuşi pentru a-şi disimula interesele în Heritage Trust, o companie cu sediul în statul american Delaware, stat care este fieful preşedintelui Joe Biden şi are un regim fiscal foarte avantajos pentru societăţile comerciale, atrăgând astfel numeroase companii străine.

Miliardarul Karimov se regăseşte din 2018 pe lista de sancţiuni a SUA pentru presupuse fapte de spălare de bani, iar în prezent se numără şi printre oligarhii ruşi sancţionaţi de UE după agresiunea rusă asupra Ucrainei.

Suleiman Abusaidovici Kerimov este un politician născut în Rusia care are legături strânse cu guvernul lui Vladimir Putin din Rusia, precum și cu Ramzan Kadîrov, liderul cecen, scrie Wikipedia. Oligarhul intrat în politică în anii '90. Până în 1999, el a câștigat controlul asupra Nafta Moskva, un fost comerciant de petrol de stat. În anii 2000, Kerimov a obținut împrumuturi de miliarde de dolari de la mari bănci de stat rusești, precum Sberbank și VTB. Prin aceste împrumuturi, el a devenit un acționar major în Gazprom și Uralkali, precum și în Sberbank. Până în 2008, averea lui a crescut la 21 de miliarde de dolari, iar până în 2022, a scăzut la 11 de miliarde de dolari. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel