Activiștii de mediu critică noile zboruri de lux pentru animalele de companie

Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ

Ecologiștii nu sunt fericiți după ce o companie a venit cu ideea zborurilor de lux pentru animale de companie.

Un serviciu de avioane private care transportă câinii oamenilor bogați a fost criticat de ecologiști ca fiind „absurd”, transmite The Guardian. Săptămâna aceasta, serviciul a efectuat primul său zbor de la Dubai la Londra. Clienții au putut să-și țină câinii în brațe și să bea șampanie pe parcursul călătoriei de la aeroportul internațional Al Maktoum la Farnborough, într-un avion Gulfstream IV-SP, cu prețul de 8.166 de lire sterline (46.860,14 lei), doar dus.

Compania, K9 Jets, care este condusă de un cuplu din Birmingham, operează deja zboruri către New Jersey, Los Angeles, Frankfurt, Paris și Lisabona.

Adam Golder, cofondatorul companiei, a declarat pentru AeroTime Hub: „K9 Jets crede că membrii familiei cu patru labe merită să călătorească în confort și stil alături de proprietarii lor. „Suntem foarte încântați să lansăm această nouă rută, chiar la timp pentru sărbători, astfel încât oaspeții să poată sărbători cu cei dragi (inclusiv animalele de companie) în stil.”

Criticile nu au întârziat să apară

Grupul de protest climatic Extinction Rebellion a criticat serviciul. „Acesta este un indiciu clar că oamenii super-bogați sunt încă capabili să iubească un animal ca pe unul de-al lor, ceea ce îmi oferă ciudat un sentiment de speranță. Totuși, rămân uluit că aceiași oameni nu pot să se conecteze la lumea naturală care se prăbușește în jurul lor și astfel să-și revină la bun simț”, a spus purtătorul de cuvânt al XR Todd Smith, fost pilot la Thomas Cook.

„Aeroportul Farnborough este notoriu pentru această formă de călătorie excesivă și continuă să se spele pe față cu povești fantastice despre așa-numitul «combustibil aviatic sustenabil». Nu sunt deloc surprins că K9 Jets este cel mai recent serviciu absurd pe care l-au adăugat portofoliului lor. Ca fost pilot, mi se pare evident că trebuie să ne încetinim viețile și să oferim un transport curat și cu adevărat sustenabil pentru mase, în loc să continuăm să extindem aeroporturile private super-poluante care deservesc o minoritate infimă de indivizi ultra-bogați – atât umani cât și non-umani”, a explicat el.

Compania nu este destinat „super-bogaților”

K9 Jets subliniază că nu deține și nu operează niciun avion, ci este un „operator de charter public”. Compania a spus că serviciul său nu este destinat super-bogaților, cu prețuri la locuri comparabile cu prețurile pentru transportul câinilor în cargo și un bilet de avion pentru proprietarii lor. A adăugat că operează doar zboruri la capacitate maximă.

Golder a spus: „Ne luăm responsabilitatea față de mediu foarte în serios și luăm măsuri pentru a limita impactul nostru prin angajamentul de a compensa emisiile de carbon ale fiecărui zbor pe care îl operăm. Facem acest lucru prin colaborarea strânsă cu experți de încredere în conformitatea și reducerea carbonului, care ne oferă calculele și susțin proiectele necesare pentru a compensa emisiile de carbon din fiecare zbor.”

Farnborough se promovează ca fiind cel mai bun aeroport din Marea Britanie pentru călătoriile de afaceri. Criticii aeroportului spun că „călătoriile de afaceri” sunt un eufemism pentru aviația privată care servește bogații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel