Activiștii pentru climă din Germania au turnat vopsea verde în fântânile publice din mai multe orașe

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Protestatarii de stânga din Germania au turnat vopsea verde în fântânile din mai multe oraș germane, miercuri dimineață.

În numele protecției climei, protestatarii de stânga din Germania au turnat vopsea verde în fântânile din mai multe orașe, miercuri dimineață. Membrii grupului Extinction Rebellion au reușit să facă acest lucru nestingheriți și în curtea interioară a Primăriei Hamburg, în timp ce protestau împotriva folosirii gazului lichid în timpul crizei energetice în curs.

Pe lângă Hamburg, aceștia au înverzit apa fântânilor din Berlin, Bonn, Essen și München. În opinia lor, utilizarea gazelor lichide „pe lângă consecințele dăunătoare mediului duce și la exploatarea și oprimarea neo-colonială”.

Acțiunea face parte din săptămâna campaniei pentru protecția climei, celebrată de politicieni și mass-media la Hamburg. Vor fi proteste timp de șapte zile. Activiștii de acolo vor să atragă atenția asupra consecințelor crizei climatice și să protesteze împotriva terminalelor de gaze lichide planificate de guvernul federal, scrie RMX.

2022, cel mai cald an din istorie. Seceta face ravagii în Europa: Franța, în alertă

Primele şapte luni definesc 2022 ca fiind cel mai cald an din istorie: luna iulie, care tocmai s-a încheiat a înregistrat o creştere a temperaturii de +2,26 grade peste media italiană din anul 1800 (de când sunt colectate datele) până astăzi şi, în general, primele 7 luni ale anului înregistrează o creştere de +0,98 grade.

Acest lucru este indicat de datele publicate lunar de Institutul de Ştiinţe Atmosferice şi Climă al Consiliului Naţional de Cercetare (Isac-Cnr).

"Dacă 2022 s-ar încheia acum, ar fi cel mai cald an din istorie", a comentat pentru ANSA Michele Brunetti de la Isac-Cnr, scrie Rador.

"Luna iulie a anului 2022 este înregistrată ca fiind a doua cea mai fierbinte lună iulie de când au fost făcute măsurătorile, a doua după cea din anul 2003, la fel şi lunile mai şi iunie", a explicat Brunetti.

Analizând cele şapte luni care tocmai s-au încheiat, se ajunge la concluzia ca 2022 a înregistrat medii foarte ridicate în toate lunile, proiectându-se drept cel mai fierbinte an înregistrat vreodată în Italia.

"Asta nu înseamnă că tot anul va fi aşa - a precizat cercetătorul CNR - pentru că dacă mediile lunare ar scădea în următoarele luni, atunci ar scădea şi media anuală".

În fruntea clasamentului celor mai calzi ani din Italia, din 1800 şi pană în prezent, se afla anul 2018, cu o anomalie de +1,58 grade peste media de referinţă, în care lunile ianuarie şi aprilie au avut o pondere semnificativă cu +2,37 grade faţă de medie şi respectiv +3,5 grade peste medie (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel