Actorul Florin Zamfirescu a povestit o fază amuzantă de la autorecenzare.
Actorul Florin Zamfirescu a povestit o întâmplare amuzantă de la autorecenzare. Soția sa a încercat să completeze formularul online, iar atunci când a trebuit să menționeze dacă este sau nu căsătorită, softul nu a lăsat-o să bifeze că trăiește în parteneriat cu actorul Florin Zamfirescu, fără a fi căsătoriți. Între cei doi există o diferență de vârstă destul de mare, de 20 de ani. În consecință femeia a bifat în chestionarul de autorecenzare că este căsătorită, iar Florin Zamfirescu spune că asta este o minciună.
"Suntem într-un moment în care eu va trebui să intervin, poate vom și râde puțin, dar e real. Deci, a fost soția mea, nu soția mea, că nu suntem căsătoriți, partenera mea și ea declarând, este corectă, diferența dintre noi e de 20 de ani. Eu am 73 și ea are 53 sau 52 poate și a zis:" Domnule, nu suntem căsătoriți, nu pot să mint aici" și a declarat: "Parteneriat" și vârstele, și aparatul i-a răspuns: "Nu se poate". Cum adică domnule, ce nu se poate? Păi nu se poate. Declarați că sunteți soție că atunci se poate. Poate să fie și 11 ani ea și bărbatul 90 de ani, soție se poate, da parteneriat nu. Nu i-a dat voie și atunci a trebuit să-i spun să mintă: soț și soție. Și aparatul a răspuns: "Așa e posibil". E o minciună.", a povestit actorul Florin Zamfirescu în cadrul emisiunii 100%, moderată de Laurențiu Botin.
Comisia Centrală pentru Recensământul Populației și Locuințelor a prelungit termenul de colectare de date pe bază de interviuri față în față cu încă 7 zile.
„Întrucât ritmul de recenzare la Recensământul Populației și Locuințelor 2021 în anumite localități este scăzut și nu permite recenzarea întregii populații rezidente a României până la data de 17 iulie, se impun măsuri pentru prelungirea perioadei de colectare a datelor prin interviu față-n față realizat de recenzori” – așa a justificat decizia Comisia Centrală pentru Recensământ.
Termenul final va fi 24 iulie. Celelalte termene din programul de recensământ rămân aceleași. Deși acțiunea ar fi trebuit să aibă loc peste tot în ţara, aşa cum au anunţat autorităţile, în multe locuri, procesul s-a împotmolit, relatează Pro Tv.
În comuna Gruiu din judeţul Ilfov, sunt șapte recenzori au luat la pas străzile în căutarea gospodăriilor care nu s-au autorecenzat. Întrebările din chestionar sunt identice cu cele din varianta online. În Bucureşti în schimb, niciun recenzor nu a ieşit pe teren în prima zi. În Primării încă se face sincronizarea datelor pe tablete şi în plus, în continuare e lipsa de personal. În Sectorul 2, de exemplu, sunt angajaţi doar 58 de recenzori, deşi este nevoie de peste 280. Iar în Sectorul 4 sunt disponibili doar 90 de oameni din cei 250 de care ar fi nevoie.
Totuși, deși au oameni prea puțini, autorităţile au decis să înceapă munca cu oamenii pe care îi au, pentru a nu mai amâna acțiunea. Fiecare recenzor are stabilit numărul de gospodării la care trebuie să ajungă. Aceștia merg din casă în casă și ajută pe oameni să răspundă la întrebările necesare pentru recensământ. Vor fi chestionaţi şi cei care au completat doar o parte din chestionar de către capul gospodăriei şi nu au finalizat autorecenzarea. Vezi mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News