Morgan Freeman donează un milion de dolari pentru campania lui Obama

Actorul american Morgan Freeman a donat un milion de dolari pentru campania electorală a președintelui Statelor Unite Barack Obama, informează contactmusic.com, preluat de Mediafax.

Autor: Luiza Chiroiu

[caption id="attachment_209066" align="alignleft" width="275"] Foto: mediafax.ro[/caption]

Alegerile prezidențiale din Statele Unite se vor desfășura în noiembrie, Obama candidând în toamnă pentru al doilea mandat la Casa Albă. În acest context, multe staruri de la Hollywood au început deja să-și arate sprijinul epntru actualul președinte american.

Este și cazul actorului Morgan Freeman, care a donat un milion de dolari comitetului Priorities USA Action, din cadrul Partidului Democrat, organism care coordonează şi finanţează campania electorală a lui Obama.

Freeman este cunoscut ca un vechi simpatizant al democraților americani. "Priorities USA Action face o treabă minunată, protejând valorile în care eu cred. Sunt bucuros să îi ajut şi sper că şi alţii vor face la fel", a declarat actorul.

Mai mult, Freeman apreciază acțiunile pe care Obama le-a întreprins de-a lungul mandatului de președinte.

"Obama a decis încheierea operaţiunilor de luptă în Irak, a implementat reforme considerabile pe Wall Street, a salvat industria auto americană şi a protejat serviciile medicale pentru orice american care suferă de o maladie preexistentă. El a recunoscut egalitatea completă între toţi fraţii şi surorile noastre (referire la drepturile civile ale homosexualilor şi lesbienelor, n.r.) şi a numit în funcţie femei cu o pregătire profesională impresionantă la Curtea Supremă", a spus Morgan Freeman.

Morgan Freeman, care a cunoscut succesul în cinema după ce a trecut de vârsta de 50 de ani, a primit, în februarie 2005, premiul Oscar pentru cel mai bun rol secundar, pentru prestaţia din "O fată de milioane/ Million Dollar Baby", de Clint Eastwood. Actorul a mai fost nominalizat la Oscar pentru rolurile din "Strada/ Street Smart", "Şoferul Doamnei Daisy/ Driving Miss Daisy", "Închisoarea Îngerilor/ The Shawshank Redemption" şi "Invictus/ Neînfrânt".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel