Actrița și fostul politician Glenda Jackson a murit

Actrița, de două ori câștigătoare a premiului Oscar, și fostul politician britanic, Glenda Jackson, „a murit în pace”, la vârsta de 87 de ani, a confirmat agentul ei, potrivit PA Media.

 

Născută în orașul de vest Birkenhead, din Anglia, în 1936, Jackson s-a alăturat unui grup de teatru de amatori în adolescență, înainte de a câștiga o bursă la Academia Regală de Artă Dramatică din Londra, scrie CNN.

După absolvire, a jucat în districtul West End din Londra și și-a făcut debutul pe Broadway în 1965, în producțiile „Marat/Sade”.

A urmat marele ecran. Aceasta a câștigat primul ei premiu Oscar pentru cea mai bună actriță, pentru rolul alături de Oliver Reed, în drama de epocă din 1969 „Women in Love”.

Al doilea ei Oscar a venit la scurt timp după, pentru comedia romantică din 1973, „A Touch of Class”.

În 1992 s-a orientat către politică, devenind deputată laburistă în timp ce partidul era în opoziție. Ea a fost deputată timp de 23 de ani, timp în care partidul ei a ajuns la putere, sub conducerea fostului prim-ministru britanic Tony Blair.

Ea și-a urmat întoarcerea triumfală la teatru, în producția „Regele Lear”, cu o altă reprezentație premiată, în rolul văduvei A, în vârstă de 92 de ani, într-o revigorare pe Broadway a filmului „Three Tall Women” a lui Edward Albee și în rolul lui Maud, bolnava de Alzheimer, protagonista din „Elizabeth Is Missing” (despre care criticul de televiziune The Guardian, Lucy Mangan, a scris că a fost „minunată, într-un mod extrem de rar, care poate veni doar de la un talent de nivel înalt, mai ascuțit ca niciodată, datorită celor 40 de ani de perfecționare a tehnicii sale, șlefuirea ambelor lame pe baza a 80 de ani de experiență de viață.”

Glenda Jackson și-a părăsit fortăreața din nordul Londrei, în ultimii ani de viață, pentru un apartament la subsolul casei fiului ei, Dan Hodges, din sudul Londrei – acum un cronicar politic ale cărui opinii erau semnificativ diferite de ale ei – unde a făcut o grădină și a colaborat la creșterea nepotului ei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel