Vlăduț, bucatarul de la „Neatza cu Răzvan și Dani”, a recomandat o rețetă de ficăței la cuptor.
1 kg ficăței de pui
sare
piper
oregano
boia de ardei
3-4 căței de usturoi
1 l lapte
Pentru garnitură
500 g cartofi noi
250 g cremă de smântână
2-3 căței de usturoi
800 g aluat foietaj
gălbenuș de ou
Ficățeii se țin în lapte, 30 de minute, la frigider. Apoi se scurg bine, se așază într-o tavă de cuptor, se stropesc cu ulei și se condimentează cu sare, piper, usturoi și oregano. Se pun la cuptor la temperatură medie, până se rumenesc.
Aluatul foietaj se întinde și se decupează din el rondele de 5 cm diametru. Jumătate din rondele se mai decupează odată, lăsând margini de 2 cm. Din rondelele întregi de aluat și cele cu gaură se realizează niște coșulețe, care se ung cu gălbenuș de ou atât la bază, unde se lipesc, cât și deasupra. Se pun în cuptor pentru zece-15 minute, la 200 de grade.
Cartofii se fierb în apă cu sare și se pasează ca pentru piure, apoi se amestecă cu crema de smântână și usturoi pisat, notează a1.ro. Se pune piureul în coșulețele de foietaj, iar deasupra se vor așeza ficățeii de pui.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu