Acuzat de vandalizarea unor afișe publicitare cu soldați, un rus a fost condamnat la 6 ani de închisoare

FOTO: Freepik @fabrikasimf
FOTO: Freepik @fabrikasimf

Vandalizarea unor afișe publicitare i-a adus unui bărbat rus o condamnare de 6 ani de închisoare.

Un bărbat de 46 de ani, acuzat de vandalizarea unor afișe publicitare cu soldați care participă la ofensiva rusească asupra Ucrainei, a fost condamnat la 6 ani de închisoare de un tribunal din Rusia, informează Agerpres. 

Acuzatul a fost declarat vinovat de ”discreditarea” armatei ruse, de ”vandalism” şi de ”atragerea unei persoane minore în comiterea unei crime” a anunţat marţi Comitetul de anchetă rus, într-un comunicat.

Potrivit acestei surse, bărbatul, însoţit de fiul său minor, a ”vandalizat în mai multe rânduri” în 2022, în oraşul Togliatti (Toliatti), situat la circa 1.000 de km la sud-est de Moscova, pancarte pe care se puteau vedea ”militari ce au dat dovadă de eroism în timpul operaţiunii militare speciale” din Ucraina.

Pe site-ul ONG-ului Memorial, acuzatul este prezentat cu numele de Aleksei Arbuzenko, născut pe 25 noiembrie 1976, ”profesor-psiholog, logoped, scriitor, muzician”.

De la începutul ofensivei ruse împotriva Ucrainei, acest tip de mari afişe patriotice, menite să însufleţească populaţia, au apărut în numeroase oraşe ale Federaţiei Ruse.

Potrivit media locală 63.ru, acuzatul a aruncat cu ”pietre şi bulgări de pământ” în mai multe afişe dispuse de-a lungul drumurilor în Togliatti.

Justiţia rusă pedepseşte sever cetăţenii care se opun - prin vorbe sau fapte - ofensivei din Ucraina.

Astfel, mii de ruşi de rând au fost condamnaţi pentru acest motiv la amenzi şi la pedepse grele cu închisoarea după februarie 2022, de când Rusia a început ofensiva asupra Ucrainei.

Citește și: Ungaria trebuie să renunțe la gazul din Rusia. ”Acordă Rusiei dreptul de a manipula piața lor”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel