Acuzații de malpraxis la Satu Mare după ce un bebeluș a murit la două zile de la naștere

Imagine ilustrativa. FOTO: Freepik @wavebreakmedia
Imagine ilustrativa. FOTO: Freepik @wavebreakmedia

O familie acuză medicii de la Spitalul de Urgență Satu Mare de malpraxis, după ce bebelușul le-a murit la numai două zile de la naștere.

Părinții unui bebeluș care a murit la numai două zile de la naștere acuză medicii care au asistat-o pe gravidă, de la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, de malpraxis.

Potrivit mamei, sarcina la termen a fost una fără probleme, însă nașterea a fost una dificilă, copilul primind un scor Apgar foarte mic, de numai 5, din cauza lipsei de oxigen, scrie Observator News.

De altfel, orice scor sub 7 indică faptul că bebelușului are nevoie de asistență medicală pentru a se adapta la viața din afara uterului mamei.

”Eu am împins din toate puterile mele, cum am putut, tot fără rezultat. Tot m-au împins de burtă ca să iasă copilul, dar fără rezultat”, a afirmat tânăra mamă.

Imediat după naștere, în ciuda scorului mic obținut de nou-născut, medici i-au asigurat pe părinți că toată situația este sub control.

”M-a dus la băieţel, pe secția de neonatologie terapie intensivă şi l-am văzut pe băieţel, a plâns. Totul a decurs binişor, a zis doamna doctor. Că are nevoie de timp să îşi revină, probabil o săptămână, două...”, a spus și tatăl bebelușului.

Însă chiar a doua zi după naștere starea copilului s-a înrăutățit, motiv pentru care medicii de la Satu Mare au decis transferarea micuțului la un spital din Oradea. De acolo, veștile au fost și mai negre.

Un examen amănunțit a arătat că în urma nașterii, bebelușul ar fi suferit umflături la nivelul capului ceea ce a dus la o hemoragie la nivelul creierului. În ciuda eforturilor făcute de medici, în cele din urmă copilul a decedat. 

Anchetă penală la SJU Satu Mare

”Spitalul constituie prin decizie managerială o comisie de analiză şi evaluare a cazului, concluziile acestei comisii le vom face publice la momentul finalizării anchetei penale”, a declarat Rodica lohan, purtător de cuvânt Spitalul de Urgenţă Satu Mare.

Cazul este anchetat acum de Parchet. Întreaga tragedie s-a petrecut la începutul lunii aprilie, iar acum părinţii aşteaptă ca procurorii să fac lumină în cazul morţii copilului lor.

Citește și: Familia tinerei decedate în maternitatea din Botoșani a primit un ajutor financiar de 30.000 de lei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel