Acuzaţiile împotriva judecătorului Alin Nicolescu, de la ÎCCJ, declarate "nefondate" de Inspecţia Judiciară

Inspecţia Judiciară a stabilit că acuzaţiile împotriva lui Alin Nicolescu, judecător în Secţia Penală din cadrul ÎCCJ, conform cărora s-ar fi folosit de calitatea sa de magistrat și de relația cu șeful Direcției Generale Anticorupție, Liviu Vasilescu, pentru a-i da o lecţie unui student, polițist la DGA, care susținea examenul de licență din iulie de la Facultatea de Drept a Universității Nicolae Titulescu, sunt total nefondate.

Scandalul a devenit public, iar presa hashtag l-a tăvălit pe judecătorul Alin Nicolescu, fără să aştepte probarea faptelor. De altfel, în ziua în care Inspecţia Judiciară clasase sesizarea studentului poliţist, lucru pe care şi el îl ştia, a început o campanie masivă de denigrare pe reţelele sociale din partea poliţistului împotriva judecătorului Alin Nicolescu, scrie newsonline.ro.

Concret, poliţistul DGA s-ar fi folosit de legitimaţie ca să îşi impună autoritatea, lucru pentru care magistratul, cadru didactic şi supraveghetor la acel examen de licenţă, i-a atras atenţia. Astfel, Nicolescu i-a sesizat verbal şefului DGA, Liviu Vasilescu, atitudinea subordonatului, dar nu a cerut şi sancţionarea studentului în vreun fel. 

”Se impune cu necesitate concluzia că declinarea calității de lucrător DGA nu ar trebui să aibă loc într-un context cum este cel prezentat câtâ vreme o atare calitate ar trebui să rămână irelevantă la susținerea examenului de licență (…)Tocmai de aceea, discuția purtată cu șeful DGA reprezintă o reclamație verbală rezolvată, de altfel, cu scuzele de rigoare oferite de student”, arată Inspecția Judiciară în decizia de clasare a sesizării care-l viza pe judecătorul Alin Sorin Nicolescu, conform sursei citate.

De asemenea, IJ spune că nu există nicio dispoziţie legală care să îi interzică judecătorului Alin Nicolescu să sesizeze acest comportament. De asemenea, mai spune Inspecţia Judiciară, "informarea șefului instituției cu privire la comportamentul inadecvat al unui subaltern și, ulterior, implicarea acestuia din urmă în aplanarea conflictului fac parte din atribuțiile oricăruia". 

Hotărârea Inspecţiei Judiciare este în Galeria Foto

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel