EXCLUSIV  Ada Lupu Hausvater, despre actorii care fac politică: Suntem într-o țară barbară. Votul e pe ideea „îmi place sau nu-mi place de cineva” / video

Inquam Photos / Cornel Putan
Inquam Photos / Cornel Putan

Ada Lupu Hausvater, directoarea Teatrului Național "Mihai Eminescu" din Timișoara, a fost invitată la interviurile DC News unde a vorbit despre actorii care fac politică. 

Val Vâlcu a subliniat importanța feedbackului, menționând că în politică, feedbackul poate fi contradictoriu. Acesta a sugerat că, deși politicienii pot oferi sprijin financiar teatrelor, rezultatele nu sunt întotdeauna cele așteptate. Potrivit acestuia, deși actorii primesc sprijin, unii dintre ei continuă să fie critici la adresa politicienilor. 

Ada Lupu Hausvater a criticat modul în care se votează în România, afirmând că alegătorii își bazează deciziile pe preferințe personale, mai degrabă decât pe acțiunile și realizările candidaților. Ea consideră că această atitudine reflectă o lipsă de educație și o mentalitate „barbară,” unde votul se dă pe baza simpatiei, nu pe merit.

„E nevoie de feedback în teatru, în muzică. În politică, feedbackul a venit și a venit pe dos, adică erau mulțumiți oamenii din lumea artistică bucureșteană de mandatul primarului Firea l-au susținut pe Nicușor Dan și se întrebă politicianul: „Domne, de ce?”. Ca idee, dai bani la pensie, e mulțumit pensionarul și votează. Aici, sprijini teatrul ca să te înjure actorul. Sigur, nu toți actorii, dar cei care sunt mai implicați. E dreptul lor.”, a spus Val Vâlcu.

„Cred că ține de lipsa de educație pentru că asupra bunei imagini a unui primar sau a-l vota pentru că îți place sau nu îți place mi se pare profund grav și cred că suntem într-o țară barbară, din punctul acesta de vedere, pentru că votul, la nivelul României, este pe ideea „îmi place sau nu-mi place de cineva”. Nimeni nu se raportează la acțiunile acelor oameni.”, a spus Ada Lupu Hausvater. 

 

 

„Asta ține de educație și de educarea României"

Ada Lupu Hausvater a subliniat că implicarea în politică ar trebui să fie bazată pe educație și evaluarea obiectivă a acțiunilor candidaților, nu pe simpatii personale. Aceasta a insistat asupra necesității de a trăi și a colabora în societate conform legii, învățând să evaluăm oamenii pe baza contribuțiilor lor la binele comun, nu doar pe baza preferințelor individuale.

„Mă refeream la atitudinea de acțiune, la implicarea în campaniile politice ale unor vedete din lumea artei bucureștene.”, a spus Val Vâlcu.

„Am văzut și la Timișoara, propun a vota chiar dacă nu fac parte din politică. Cumva, cred că și asta ține de educație și de educarea României, în speranța că România va fi, la un moment dat, și modernă, în ideea că trebuie să învățăm să evaluăm oamenii cu care intrăm în dialog, nu pentru că ne plac sau nu ne plac, nu pentru că ne ridică pe persoană fizică la plasă, ci pentru că sunt importanți, au făcut lucruri importante pentru societate, pentru că toți trăim în această societate. De aia trăim în ea, altminteri plecăm în creierii munților.

Dacă suntem împreună, trebuie să învățăm să trăim împreună și trebuie să învățăm să aplicăm legea, nu trebuie să ne luptăm cu ea în felul în care ne luptăm să facem totul pentru a nu fi aplicată legea, ci a o aplica. Există un sens al legii.", a spus Ada Lupu Hausvater la interviurile DC News. 

 

VEZI ȘI: EXCLUSIV  Ada Lupu Hausvater: Publicul fuge din sala de teatru pentru că e mai simplu acasă. Asta este grav. Mulțumesc lui Dumnezeu că nu se întâmplă / video https://www.dcnews.ro/ada-lupu-hausvater-publicul-fuge-din-sala-de-teatru-pentru-ca-e-mai-simplu-acasa-asta-este-grav-multumesc-lui-dumnezeu-ca-nu-se-intampla-video_969131.html 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel