Adana Kebab. Rețeta turcească de weekend

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Dacă vrei să te delectezi cu bucătăria turcească, îți recomandăm această rețetă de Adana Kebab.

Ingrediente

Frigăruile din carne       

- 650 g carne de berbecuţ
- 1 ardei kapia
- 70 g ceapă salota
- 2 căţei de usturoi
- 1 linguriţă fulgi de ardei iute
- o legătură pătrunjel verde
- sare şi piper

Salată de roşii cu ceapă şi pătrunjel      

- 1 roşie
- 1 ceapă roşie
- 1 lingură de sumac
- 1 legătură pătrunjel proaspăt
- sare

Pentru servit

- ardei kapia roşu
- ardei iute verde
- roşii
- lipii 

Cum se prepară

Bucăţile de carne se trec prin maşina de tocat împreună cu ceapă, pătrunjelul, usturoiul şi ardeiul capia. Pătrunjelul, ceapa şi usturoiul se pot toca mărunt şi la cuţit. Compoziţia obţinută se pune într-un castron, se adăugă sare, piper, fulgi de ardei iute şi se amestecă până la încorporare.

Se mai adaugă 2-3 linguri de apă rece şi se amestecă din nou până ce compoziţia devine omogenă şi lipicioasă. Se acoperă castronul cu o folie de plastic şi se lasă la rece pentru 1-2 ore, potrivit bucataraselevesele.ro.

Tăiem ceapa peştişori, roşiile cuburi şi pătrunjelul tocat fin. Se amestecă toate într-un castron şi se condimentează cu sare şi sumac, eu am adăugat şi un strop de ulei. Se lasă la rece până sunt gata frigăruile de carne.

Pentru aceste frigărui avem nevoie de ţepuşe din lemn sau metal, de preferat mai late. Adana Kebaba se frig de obicei pe grătar cu jar, însă ies foarte bune şi pe un grătar de fontă sau electric. După ce ţepuşele au fost ţinute câteva minute în apă, se unesc două câte două şi cu ajutorul mâini umede se modelează carnea pe ele, dându-le o formă mai plată şi cu uşoare striaţii făcute cu degetul.

Se aşază frigăruile pe grătarul încins, alături de legumele stropite cu puţin ulei de măsline. Se frig cam 10 min pe ambele părţi până ce se rumenesc. Legumele sunt gata când sunt uşor moi şi s-au rumenit puţin.

Pe lipiile încălzite se pun frigăruile de carne, iar alături, salată de ceapă, ardeiul kapia, ardeiul iute şi jumătăţi de roşii coapte.

BONUS: Desertul turcesc Fırın Sütlaç

Ai încercat vreodată desertul turcesc Fırın Sütlaç? Dacă nu, acum ar fi momentul. Îl poți prepara chiar tu după o rețetă simplă.

Ingrediente

100g de orez negătit
apă cât să acopere orezul
1140 ml de lapte şi încă 3 linguri separat
200g zahăr granulat
1 linguriţă de extract de vanilie
2 linguri de amidon de porumb
1 gălbenuş de ou bătut

Cum se prepară

Încălzeşte cuptorul la 180 de grade. Spală şi clăteşte orezul până când apa rămâne curată. Pune-l apoi într-o oală mare şi adăugă îndeajuns de multă apă cât să îl acopere. În momentul în care începe să fiarbă, dă focul mai încet. Lasă-l pe foc până când este moale, încă 5 minute.

Adaugă 900ml de lapte, zahărul şi extractul de vanilie. Lasă totul la fiert. În momentul în care începe să fiarbă, redu focul şi mai lasă-l la fiert încă 10 minute. Într-un vas mic, amestecă bine 240ml de lapte şi amidonul de porumb până când obţii o pastă omogenă.

Adaugă amestecul de amidon în orez, mixând uşor. Măreşte focul şi continuă să amesteci până când când budinca devine groasă, scrie travelplanner.ro. Din acel moment, găteşte încă 2 minute, amestecând constant. Îndepărtează de pe foc şi pune orezul în recipiente.

Într-un vas mic, bate gălbenuşul de ou şi cele trei linguri rămase de lapte. Cu ajutorul unei linguri, pune compoziția în centrul fiecărui recipient cu desert. Foloseşte mişcări circulare pentru a acoperi întreaga suprafaţă a orezului. Coace budincile până când devin maro uniform, timp de 20 de minute.

Lasă-le apoi să se răcească la temperatura camerei şi pune-le în frigider timp de câteva ore înainte de a le servi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel