Adăpostul de Noapte din Satu Mare, supraaglomerat

Oamenii-strazii
Oamenii-strazii

Adăpostul de Noapte din Satu Mare este supraaglomerate, conform declaraţiei lui Daniel Săveanu, coordonatorul centrului. Adăposturtile de Noapte sunt una dintre speranţele oamenilor străzii.

Autor: Adrian Stroescu

Conform ziarului Gazeta de Nord-Vest, din cele 60 de locuri, cât este capacitatea Adăpostului de Noapte din Baia Mare, nu mai există niciun loc disponibil. Ba, mai mult, capacitatea este depăşită cu în căzece locuri, ceea ce înseamnă că sub acelaşi acoperiş se adăpostesc 70 de suflete. Restul sunt primiţi numai în cazuri extreme, când temperatura de afară va înregistra valori negative.

“Centrul are 60 de locuri, din care 24 pentru femei şi 36 pentru bărbaţi. Numărul de asistaţi care ne solicită ajutorul este mult peste capacitatea noastră. Pe timp de iarnă, la nevoie, îi vom primi pe toţi solicitanţii şi îi vom caza în sala de socializare a Adăpostului de Noapte. Le vom da câte o saltea, o masă caldă şi posibilitatea de a face o baie. Ne descurcăm foarte greu fiindcă ducem lipsă de personal. Ne pleacă foarte mulţi oameni din cauza salarizării şi a condiţiilor de muncă. Asistaţii sunt greu de supravegheat. Avem, pe tură, trei oameni pentru 70 de asistaţi”, a declarat coordonatorul Adăpostului de Noapte, Daniel Săveanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel